Deze fotograaf wil dat je stopt met smartphone foto’s maken op een bruiloft. En wel hier om…

Het zal je maar gebeuren: je bent als professionele fotograaf foto’s aan het schieten op een bruiloft, maar je foto’s worden stuk voor stuk verpest door mensen die zich voordoen als fotograaf, maar dan met hun smartphone. Dit overkomt trouwfotograaf Thomas Stewart, en vele anderen fotografen, zo vaak dat hij er op een dag schoon genoeg van had. Hij wil dat je er mee stopt. En wel om de volgende redenen…

Op 6 november dit jaar plaatste hij een bericht op Facebook waarop hij met harde, duidelijke woorden kenbaar maakte dat dit soort situaties echt niet door de beugel kunnen.

Hij neemt hierbij de bovenstaande foto als voorbeeld: ‘Kijk eens naar deze foto. De bruidegom op het gangpad moet hier opzij leunen om zijn bruid te kunnen zien. Waarom? Omdat de gasten met hun telefoons in het gangpad staan en dus het zicht van de bruidegom belemmeren.’

Stewart zegt dat de gasten niet alleen de professionele fotoshoots verpesten door zelf in beeld te staan en te fotograferen, maar ook zegt hij dat de foto’s eigenlijk bijna altijd ‘crap’ zijn. Daarnaast vraagt hij de lezers om zich eens in het bruidskoppel in te beelden en te bedenken hoe het voor hen zou zijn om een zee aan technologie te zien op de plaats waar hun gasten zouden moeten staan.

Hij beredeneert zijn verhaal met de volgende punten:

1. Gasten met telefoons, iPads en camera’s staan enorm in de weg van de fotograaf. Al hebben ze er geen idee van, ze ruïneren veel foto’s. Je betaalt voor een fotograaf een hoop geld; dat betekent dat je kwalitatief goede foto’s wilt. Wij kunnen ons werk gewoon niet doen als deze mensen in de weg staan.

2. De gasten staan ook in de weg van het bruidskoppel. Je mist de momenten van jouw eigen bruiloft omdat er een iPad in de weg staat. Je zal het gezicht van jouw partner missen tijdens hét moment.

3. De foto’s die de gasten maken zijn meestal slecht. Het spijt me, maar het is waar. Je kan geen goede foto’s maken met de camera op jouw telefoon door over het gangpad te leunen in een donkere kerk om een bewegend onderwerp te fotograferen. Zelfs vele professionele fotografen hebben hier moeite mee.

En uiteindelijk, het belangrijkste punt:

4. Stel je voor dat jij het middelpunt bent van jouw eigen bruiloft. Je bent opgetogen. Je besluit een snelle blik te werpen naar jouw gasten met het idee dat ze deze gelukkige momenten met jou delen en er misschien wel een traan om laten. En wat zie je? GEEN GEZICHTEN, WANT ZE ZIJN ALLEMAAL VERBORGEN ACHTER DE TELEFOONS EN CAMERA’S! Ik vraag mij oprecht af of dit de manier is hoe jij jouw bruiloft wilt herinneren.

Met deze post kreeg de fotograaf binnen no time meer dan 100.000 likes, duizenden reacties en het bericht werd ook nog eens meer dan 70.000 keer gedeeld. And still counting… Maar of de wensen van de fotograaf ook daadwerkelijk nageleefd worden, is nog maar de vraag.

Heb jij je hier wel eens schuldig aan gemaakt? En ben je van plan er mee te stoppen?

Bekijk ook: Fotograaf vraagt het bruidspaar elkaar te kussen. Dan gebeurt er dit…

Reageer op artikel:
Deze fotograaf wil dat je stopt met smartphone foto’s maken op een bruiloft. En wel hier om…
Sluiten