Deze extreem lange schoenen dwingen je om langzamer te lopen

Je zou bijna denken dat deze schoenen onderdeel zijn van een (chique) clownspak. Maar niets is minder waar. Deze schoenen zijn met een reden zo belachelijk lang. Ze moeten er voor zorgen dat je minder snel loopt.

De Excessively Long Shoes zijn ontworpen door designer Paulina Lenoir voor haar afstudeerproject van Central Saint Martin in Londen. De schoenen zijn maar liefst 60 centimeter lang. Echt handig loopt dat natuurlijk niet, maar zoals we al zeiden is dat nou net de bedoeling.

langeschoenen

Waarom?

Wanneer je in de stad of op het treinstation loopt en je kijkt om je heen, dan zul je merken dat praktisch iedereen om je heen haast heeft. Is dit je nooit opgevallen? Dan ben jij waarschijnlijk zelf ook zo’n haastig persoon. De maatschappij is soms bijna geobsedeerd met haast maken. Alles moet zo snel mogelijk gaan. “Hierdoor verliezen we de controle over het bepalen van onze individuele tempo en de interpretatie van tijd”, vertelt Paulina.

langeschoenen2

Door de vorm, het gewicht en de lengte van de schoenen word je gedwongen langzamer te lopen, waardoor er een contrast met de (snelheid) van je omgeving ontstaat. Hierdoor sta je nog meer stil bij de tijd en doe je een stapje terug van de hectische leefstijl van de omgeving. Deze schoenen helpen je onthaasten.

langeschoenen3
langeschoenen4

Ben jij ook iemand die altijd haast heeft?

Wellicht is dit horloge dan ook wel wat voor jou.
nowwatch

Reageer op artikel:
Deze extreem lange schoenen dwingen je om langzamer te lopen
Sluiten