Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 3 jun 2017

Deze creatieveling maakt de mooiste kunstwerken met… vuur en rook?!

Al 16 jaar laat Steven Spazuk zijn creatieve geest volledig de vrije loop. En, in dit geval betekent dat: spelen met vuur en rook om daarmee schilderijen te maken. Het werk van rook en vuur zou door velen als een beschadiging worden gezien, maar Steven ziet het juist als mooie toevoeging aan zijn doek.

Kun je je er niks bij voorstellen? Dit filmpje geeft je een idee van zijn techniek:

Hoewel Steven de techniek als geen ander onder de knie heeft, is hij niet de uitvinder ervan. In de oertijd deed men dit namelijk ook al! Toch heeft Spazuk zich weten te onderscheiden van andere hedendaagse kunstwerken door de balans tussen een opmerkelijke uitvoering en een prachtig eindresultaat.

In zijn nieuwste werk laat hij de kwetsbaarheid van de wereld zien. Vogeltjes zijn de hoofdrolspelers in de verhalen die de schilderijen vertellen. “Vuur geeft warmte en verlicht, maar het kan ook pijn en de dood brengen,” aldus Spazuk. “De symbolische betekenis is dus helemaal afhankelijk van de context waarin het vuur wordt gebruikt. Ik gebruik het graag om de kwetsbaarheid van het leven in beeld te brengen. Dat is de essentie van mijn werk.” Cool!

Steven Spazuk kun je hier en hier op de voet volgen. Maar, kijk je liever naar andere kunstwerken met vogeltjes, check dan zeker even dit mooie project!

Reageer op artikel:
Deze creatieveling maakt de mooiste kunstwerken met… vuur en rook?!
Sluiten