Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 1 jan 2017

Deze bizarre wandelgangen zetten je brein op z’n kop

Stel je loopt in een gang waarvan je niet goed kunt zien waar het ophoudt… Of je hobbelt door een ruimte waarvan je niet weet of de vloer helemaal recht is… Zou jij dan gewoon rustig door kunnen wandelen? Zoals in deze gang bijvoorbeeld?

In de psychedelisch voorgegeven kamers van Peter Kogler weet hij vriend en vijand te verbazen met zijn bizarre wandelgangen. De Oostenrijkse kunstenaar heeft zijn creativiteit weten te verwerken in een project waar tijd en ruimte met geheel nieuwe vormen te maken krijgen… Ben je al misselijk?

Je zou kunnen stellen dat het werk van Kogler eigenlijk best simpel is: door lijnen en grafische vormgeving hun werk te laten doen worden simpele witte muren een illusie voor het oog. De Oostenrijker speelt maar al te graag met de werkelijkheid en ‘buigt’ vloeren en muren alsof het niets is.

Mocht je meer willen zien van Kogler’s creatieve uitspattingen dan kun je een kijkje nemen op zijn website. Zie je zijn werk liever met eigen ogen? Dat kan: hij reist met zijn project de hele wereld over.

Meer kunst? Dat is niet moeilijk, het zit immers overal in! Zo ook op straat, boeken en zelfs typemachines!

Reageer op artikel:
Deze bizarre wandelgangen zetten je brein op z’n kop
Sluiten