Deze apps zijn simpelweg onmisbaar op vakantie

Vakantie geboekt? Check. Koffer ingepakt? Check. (Al deze voorbereidingstips gelezen?) Mooi, dan ben je er klaar voor! Maar niet voordat de onderstaande apps op je telefoon staan. Samen met Tele2 hebben we namelijk een aantal apps voor je op een rijtje gezet die wat ons betreft onmisbaar zijn op vakantie.

1. Een app die je helpt vertalen

Waarschijnlijk kun je wel een aardig woordje (steenkolen)Engels en kun jij jezelf wel verstaanbaar maken, maar denk maar niet dat ze op jouw vakantiebestemming ook altijd maar Engels kunnen verstaan, laat staan spreken. Een talenboekje is handig, maar ook veel gedoe én het neemt ruimte in beslag. Veel handiger is een vertaal-app. Daar zijn er ontzettend veel van, maar de simpelste is misschien nog wel die van Google: Google Translate (iOS, Android). Zo komen jij en de locals er samen wel uit!

2. Foto’s bewerken om het thuisfront jaloers te maken

Ben je op vakantie, dan wil je stiekem altijd even het thuisfront jaloers maken met exotische plaatjes. Natuurlijk is het gebied waar je op vakantie bent al mooi van zichzelf, maar een filtertje hier en een kleine aanpassing daar kan de foto nog net even mooier maken. Leuke en handige fotobewerkingsapps waar je dit mee kunt doen zijn bijvoorbeeld VSCO (iOS, Android), Camera+ (iOS, Android) en Snapseed (iOS, Android). Wil je liever bewegende beelden in de vorm van GIFjes? Dan is Instagram’s app Boomerang (iOS, Android) een aanrader!

3. Verslavende spelletjes om vanaf je strandbedje te spelen

Mocht je geen boekenwurm zijn (of juist al je boeken al uit hebben), dan kun je tussen het zwemmen door jezelf natuurlijk vermaken met spelletjes op je telefoon of tablet. Wat voor spelletjes? Enkele van onze all time favorites zijn Two Dots (iOS, Android), Alto’s Adventure (iOS, Android) en Skyward (iOS, Android). Maar pas op: ze zijn zeer verslavend!

4. Uitzoeken waar de beste restaurants zitten

Een restaurant uitzoeken op vakantie is altijd een dingetje. Ga je onvoorbereid op pad, dan word je binnen no-time door tientallen obers tegelijk ergens naar binnen gelokt om uiteindelijk ergens te eten waar je eigenlijk helemaal niet had willen zitten. Herkenbaar? Beter kun je van tevoren met de Iens-app (iOS, Android) even goed uitzoeken welke restaurantjes er worden aangeraden door de toeristen die jou voor waren. Handig!

5. Zorgen dat je niet verdwaalt

Google Maps (iOS, Android) staat hoogstwaarschijnlijk al op je telefoon, want deze is nou eenmaal in Nederland ook onmisbaar. En toch willen we nog even extra benadrukken dat ie op vakantie handiger dan ooit is. Waar was nou ook alweer dat mooie parkje? En waar zat dat leuke restaurantje nou? De plattegrond is overigens gewoon zonder internet te openen, maar wil je een route uitstippelen, dan heb je wel internet nodig.

Over internet gesproken…

Wist je dat je voor maar €10 euro al een vakantiebundel van 1GB van Tele2 hebt? Deze is een maand lang geldig, dus als je aan het eind van je vakantie nog wat mb’s over hebt en je gaat binnen die maand nog eens naar het buitenland, dan kun je die daar ook nog gebruiken. De bundel kun je van tevoren, maar ook ter plekke activeren.

Anti-heimwee tip

Goed, we hebben je nu een aantal handige app-tips gegeven om je vakantie nóg chiller te maken, dus nu kan je vakantie zeker niet meer stuk gaan. Het enige wat je nu nog kan gebeuren is dat je heimwee krijgt op vakantie. De enige oplossing die we daar voor hebben is: Dit NederFranse dorpje bezoeken.

Benieuwd wat je verder nog kunt doen om je vakantie op en top voor te bereiden? Lees dan vooral ook even deze tips!

In samenwerking met Tele2

Reageer op artikel:
Deze apps zijn simpelweg onmisbaar op vakantie
Sluiten