Froot 1 dec 2016 Sissy Westerhuis

Deze 3 heren uit Delft kochten van hun stufi een huis in de VS, om een uitstekende reden

Stufi, ook wel studiefinanciering, is iets waar de meeste studenten elke maand weer naar uitleven. Eindelijk, weer geld op de rekening. Maar, niet iedereen zit zo krap bij kas dat ze leven voor ‘stufidag’. Je kan natuurlijk ook het geld inzetten om daarmee een huis te kopen in Amerika. Wacht, wat?!

Jep. Je leest het goed: drie jongemannen uit Delft hadden hun architectuurstudie aan de TU afgerond en hadden – naar hun mening – te weinig praktijkkennis opgedaan. Tja, wat doe je dan? Bob Hendrikx, Dominik Lukkes en Ronen Dan – allen nog geen 24 lentes jong – besloten een huis te kopen. In Nederland moet je vaak zomaar drie ton neerleggen voor een beetje huis, en daarom besloot het drietal eens overzees te gaan kijken…

Je dromen waar kunnen maken

The Motown Movement, zoals het project van de knappe koppen heet, is opgezet om duurzame oplossingen bereikbaarder te maken. Ze kochten voor 1000 dollar een huis in Detroit en knappen het op tot zelfvoorzienende woning.

Met de resultaten van dit project willen de studenten een zogeheten ‘menukaart’ maken met goedkope oplossingen en DIY’s. Slim!

Ronen, Bob en Dominik zijn overigens niet de enige Nederlandse studenten die met ingenieuze ideeën komen. Heb je deze animatie bijvoorbeeld al eens gezien? En deze tool laat je de mooiste video’s maken vanuit de lucht!

Reageer op artikel:
Deze 3 heren uit Delft kochten van hun stufi een huis in de VS, om een uitstekende reden
Sluiten