Max Bollen
Max Bollen Froot 10 nov 2014

Deze 14 Pokémon zijn gebaseerd op dieren uit het echte leven. Zie hier het bewijs

We wisten wel dat veel Pokémon gebaseerd zijn op echte levende dieren, maar bij deze 14 gevallen zijn de overeenkomsten bizar. Ons gamebroertje Pixelcake is op een parel gestuit die we jullie niet willen onthouden. De Pokémon hebben niet alleen overeenkomsten qua uiterlijk. In sommige gevallen zijn zeer specifieke eigenschappen overgenomen van het oorspronkelijke dier. Net toen je dacht alles te weten over je jeugdsentiment…

Gorebyss

Oké, Gorebyss is in de Pokémon-wereld roze, maar dat neemt niets weg van de vergelijkingen met deze blauwe lang-neus chimaera. Vooral in het gezicht lijken ze erg veel op elkaar. Het grote verschil is overduidelijk de lieve uitstraling van Gorebyss tegenover het wezen dat uit je nachtmerrie lijkt gezwommen.

Luvdisc

Luvdisc ziet eruit als een gekke vis, bedacht door een persoon met een laag gehalte aan creativiteit. Niets is minder waar want de vis is gebaseerd op de kussende gourami.

Victreebel

Deze Pokémon heeft weinig uitleg nodig. Aan de linkerkant zie je Victreebel, aan de rechterkant een Pitcher plant. Als we het tegenovergestelde hadden verteld, had je het ook geloofd.

Vileplume

De belachelijk grote bloembladen van Vileplume zijn daadwerkelijk echt. Ze zijn vrijwel identiek aan die van de Rafflesia arnoldii, de grootste bloem op aarde. Vanwege dit feit alleen al zou Vileplume legendarisch moeten zijn.

Magikarp

De nutteloze Magikarp lijkt sprekend op een Sebastes ruberrimus, een straalvinnige vissensoort uit de familie van schorpioenvissen. Pas alleen op dat hij geen level 20 wordt!

Chatot

Chatot is simpelweg een geelgekraagde liefdesparkiet. Het enige verschil is dat zijn kraag niet geel is.

Sandslash

Sandslash was een favoriet voor velen. Dus haal opgelucht adem, want de Pokémon loopt ook op onze eigen aarde rond. Met zeer vergelijkbare stekels, klauwen en ogen gaat hij door het leven onder de naam Pangolin.

Stunfisk

Stunfisk is een letterlijke kopie van de sterrenkijker. Ze liggen daar eigenlijk maar een beetje dom voor zich uit te staren.

Poliwag

Het draaikolkje op de buik van een Poliwag, dat kan toch zeker niet echt zijn? Niet is minder waar. De Pokémon is gebaseerd op de doorschijnende kikkervisjes. Het draaikolkje? Dat zijn de darmen van de vis.

Drowzee

Drowzee is een Maleise tapir. Laten we alleen hopen dat het dier op latere leeftijd geen mensen hypnotiseert zoals zijn tegenhanger.

Mudkip

Mudkip ziet eruit als een Pokémon die compleet verzonnen moet zijn. Nou niet dus. De vis is gewoon afkomstig van onze planeet. De watertype starter is gebaseerd op de axolotl en de vis is wat ons betreft legendarisch!

Shellos

Overduidelijk lijkt Shellos op een zeeslak, maar om iets specifieker te zijn over het magistraal beestje: hij is gebaseerd op de Chromodoris lochi.

Krookodile

Met een lange snuit zoals die van Krookodile, was de vergelijking snel te maken. De Pokémon is gebaseerd op de Gharial.

Caterpie

Je wist waarschijnlijk al dat de naam Caterpie is afgeleid van het Engelse woord caterpillar, oftewel rups. Nou, dat klopt. Caterpie is gebaseerd op de Oosterse tijger zwaluwstaart rups. Deze specifieke rups lijkt echter sprekend op de Pokémon. Ja zelfs zijn antennes zijn echt.

Reageer op artikel:
Deze 14 Pokémon zijn gebaseerd op dieren uit het echte leven. Zie hier het bewijs
Sluiten