Froot 30 jan 2015 Alex Ebbers

Deze 10 situaties zal elke linkshandige direct herkennen

Linkshandig zijn lijkt in de moderne maatschappij niets meer te zijn dan een onhandigheid. Het gebruik van sommige producten gaat ons simpelweg wat lastiger af dan rechtshandigen, de meeste gebruiksvoorwerpen zijn logischerwijs gemaakt voor rechtshandigen. Het is af en toe even passen en meten dus, als linkshandige. Maar er is niets wat niet gedaan kan worden (behalve het gebruiken van een blikopener…).

Er zijn zelfs een aantal voordelen die linkshandigen hebben ten opzichte van rechtshandigen. Zo hebben wij door het noodgedwongen gebruiken van rechtshandige producten onze rechterhand vaak beter ontwikkeld dan een rechtshandige zijn linkerhand. Ook wordt er gezegd dat linkshandigen creatiever zijn, doordat de rechter hersenhelft (de helft van de creativiteit) beter is ontwikkeld. En in de vechtsport, zoals bij boksen, kan je linkshandigheid handig (haha) uit de hoek komen omdat rechtshandige tegenstanders vaak gewend zijn om met een rechtshandige te vechten.

Waarom iemand precies links- of rechtshandig is lees je HIER. Maar hoe je het ook wendt of keert, er zullen altijd wel een aantal dingen zijn waar je als linkshandige tegenaan zult lopen, daarom vind je hier een aantal situaties die je als linkshandige zeker zult herkennen!

Laten we maar aftrappen met iets dat letterlijk elke linkshandige zal herkennen: blauwe vingers

Cijfers en pijltjes op het toetsenbord, knoppen voor het gasfornuis en zelfs de maten aan de zijkant van de waterkoker; alles is gemaakt voor rechtshandigen

De nachtmerrie van elke linkshandige

Iedere keer dat je de computer van een rechtshandige moet gebruiken…

Maar… afkijken was voor een linkshandige nooit een probleem

Dit feitje is toch wel ietwat zorgwekkend. Toch een tandje harder je best doen in de sportschool en een beetje extra groenten dan maar?


[RELATED id=’229948′]

Hier kun je als linkshandige dus letterlijk helemaal niets mee

Als het mensen opvalt dat je linkshandig bent…

Schrijven in dit ding is altijd weer een avontuur

Ook leuk: tijdens het eten vlak naast een rechtshandige zitten

Reageer op artikel:
Deze 10 situaties zal elke linkshandige direct herkennen
Sluiten