Kirsten Beukers
Kirsten Beukers Froot 29 jul 2017

12 details in bekende films en series die jou waarschijnlijk nog niet zijn opgevallen

Als je geregeld een filmpje kijkt, dan weet je vast dat in sommige films foutjes zitten of dat er allerlei trucs worden gebruikt tijdens het filmen.

Maar sommige filmmakers zijn zo gevat dat zij expres details en/of referenties laten terugkomen in hun films. Vaak vallen deze details je helemaal niet op, totdat je er echt op gaat letten. Wij hebben 12 van zulke details uit bekende films voor je verzameld.

Let op: dit artikel kan spoilers bevatten. 

1. Anchorman: The Legend of Ron Burgundy


In de film gaat de geliefde van Ron Burgundy naar het restaurant “Escupimos en su Alimento”. In het Spaans betekent dat: we spugen in je eten. Yuk!

2. Harry Potter en de gevangene van Azkaban

Ben je een Harry Potter fan, dan ken je vast wel de Sluipwegwijzer die Harry tijdens zijn derde schooljaar in handen krijgt. Op de kaart is iedereen te zien die in Zweinstein rondloopt. Tijdens de aftiteling zijn linksonder op de kaart twee paar voeten van leerlingen te zien, die hoogstwaarschijnlijk niet alleen maar huiswerk met elkaar aan het bespreken zijn…

3. The Departed


In de Amerikaanse misdaadfilm The Departed verschijnt telkens wanneer iemand overlijdt een X op de achtergrond. Goed op de achtergrond letten dus!

4. Pulp Fiction

Tijdens deze scène in Pulp Fiction wordt Mia Wallace gereanimeerd door Vincent Vega en zijn vriend. De bordspellen links in beeld vormen samen de naam van deze scène.

5. Star Wars – Episode I The Phantom Menace

Deze drie figuurtjes in Star Wars lijken verdacht veel op E.T.

6. Fantastic Beasts and Where to Find Them


Wanneer Newt Scamander wordt ondervraagd door Percival Graves (Collin Farrell), zie je een stukje van een hanger uit zijn zak steken. De hanger is het symbool van de Relieken van de Dood en daardoor kun je eigenlijk al raden dat Percival Graves eigenlijk Gellert Grindelwald is.

7. Mr. & Mrs. Smith


In de film zijn de Smiths (Brad Pitt & Angelina Jolie) op zoek naar hacker Benjamin Danz. In de scène waarin ze hem ondervragen draagt de hacker een Fight Club t-shirt. In 1999 speelde Brad Pitt een grote rol in deze film.

8. Back to the Future


Wanneer Dr. Emmett Brown en Marty in het Wilde Westen rondlopen, zijn ze te zien met een doek voor hun gezicht. Als je goed kijkt kun je zien dat Dr. Emmett Brown zijn t-shirt van het eerste deel uit de trilogie gebruikt.

9. Thank You for Smoking


In de film, die gaat over sigaretten en tabak, wordt niet één keer gerookt. Hoe briljant is dat?

10. Game of Thrones


De IJzeren Troon van Game of Thrones is imposant, maar bestaat ook uit referenties naar verschillende bekende zwaarden. Zo is het zwaard van Gandalf (Lord of the Rings) te zien en ook het zwaard van Robin Hood (Robin Hood: Prince of Thieves).

11. The Conjuring 2

In deze griezelige horrorfilm worden gedurende de film al aanwijzingen gegeven voor de naam van de demon (Valak) . Creepy!

12. Frozen

Bij Disney dekten ze zich alvast in voor commentaar op de film Frozen: Kristoff meent dat alle mannen hun eigen snotjes eten, maar de filmmakers laten duidelijk weten dat het niet hun mening is.

Lees ook: 20 bekende films en series met én zonder special effects

Reageer op artikel:
12 details in bekende films en series die jou waarschijnlijk nog niet zijn opgevallen
Sluiten