Depressieve vrouw krijgt een verrassingsdoos vol liefde en zelfvertrouwen van haar zus

Het is voor iemand die zelf niet depressief is moeilijk voor te stellen hoe het is om met zulke gevoelens te leven. Verschillende creatieve mensen hebben dit wel al geprobeerd uit te leggen middels illustraties en foto’s, maar het blijft voor een ander toch lastig te begrijpen.

Ook de zus van Rachel vindt het moeilijk om aan te zien hoe haar zus kampt met depressieve gevoelens. Iemand dwingen om vrolijk te zijn helpt niet, dat weet haar zus ook. En toch heeft ze een prachtige manier gevonden om haar zus op te beuren in zware tijden. Hoe? Door een doos met mooie boodschappen te geven:

Rachel schrijft op Imgur: “Een paar jaar geleden werd ik gediagnosticeerd met ernstige klinische depressies. Ik wist niet waarom ik zo depressief was, maar het bracht me naar een duistere plek waarvan ik het bestaan niet eens afwist. Ik begon mijzelf te snijden, ik stopte met praten met andere mensen en verloor mijn levenslust. Ik vroeg mijn zus om bescherming en begeleiding. Ze vertelde mij dat ik professionele hulp moest zoeken, maar gaf mij ook deze mooie doos.”

In de envelop zat dit gedicht:

In de doos zaten nog meer enveloppen en kleine cadeautjes, allemaal met titels zoals: “open wanneer je te veel pijn hebt om uit bed te gaan” of “open als je even niet meer weet hoe awesome je bent.”

Op deze envelop stond ‘open wanneer je je geliefd wil voelen.’ “Mijn neefje en nichtje zijn de liefdes van mijn leven, dus dit briefje hielp mij het meest.”

Op het briefje staat: ‘Rachel, deze kinderen zijn echt gek op je. Ze hebben het constant over je. Wanneer je het gevoel hebt dat je niet goed genoeg bent, onthoud dan hoeveel zij van je houden.’

Op de envelop van dit briefje stond: ‘Open als je een dosis geluk/blijheid nodig hebt’, met daarin een tekening van haar nichtje.

“Ik ben inmiddels onder medische behandeling geweest en ik voel me nu als een nieuw persoon, maar tijdens mijn zware en duistere periode heeft mijn zus mijn wereld een beetje opgebeurd.”

Ook schrijft ze onder haar foto’s: “Voor de mensen die ook kampen met een depressie: het lijkt misschien alsof er geen licht aan het eind van de tunnel is, maar ik beloof je dat er altijd redenen zijn om de volgende ochtend weer wakker te worden. Wees niet bang om hulp te vragen. Wees niet bang om te praten met de mensen die van jou houden. Het komt goed!”

Bekijk ook: Kapster doet 13 uur over een knipbeurt en laat depressieve tiener weer stralen

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken![/likebutton]

Reageer op artikel:
Depressieve vrouw krijgt een verrassingsdoos vol liefde en zelfvertrouwen van haar zus
Sluiten