Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 24 mei 2017

Deens bedrijf maakt oplaadstation voor de menselijke ‘batterij’

Rust? Da’s van levensbelang! We bedoelen niet alleen je dutje tussen zonsondergang en zonsopgang, maar ook in het dagelijks leven tussen alle drukte door. Het is namelijk héél erg gemakkelijk om overal ‘ja’ op te zeggen. En als je dat te vaak doet, zeg je eigenlijk een beetje ‘nee’ tegen jezelf.

Ook het Deense bedrijf Vipp had in de gaten dat wij mensen vaak te weinig tijd in onszelf steken. Gelukkig hebben zij nu hét antwoord op de vraag ‘Wat te doen als je helemaal op bent?’. En dat antwoord klinkt ons als muziek in de oren: een oplaadstation voor de menselijke ‘batterij’.

Kasper Egelund, opperbaas van Vipp, heeft een soort fashionable cabine ontwikkeld waar je even helemaal kunt opladen.

In de cabine – die volledig van glas en staal is – is genoeg ruimte om te leven, te slapen én van het daglicht te genieten. Veel kleur is er niet: dat zou dan weer te veel afleiden.

De oplaadstations worden gemaakt boven Kopenhagen. En het is best wat werk: zes maanden wordt er gemaakt aan één cabine. Het installeren ervan duurt zo’n drie tot vijf dagen.

Zo ziet het ontwerp er uit:

En het vervoeren gaat zo in zijn werk:

Maar als zo’n oplaadstation dan eenmaal staat is het resultaat prachtig.

Je wordt er spontaan zen van:

 

Wauw!

Goedkoop is het helaas niet: één cabine kost €485.000. Ka-ching!

Ben je op zoek naar andere manieren om je te onderscheiden in het wonen? Kijk dan eens of dit piepkleine huisje iets voor jou is. Of wonen in een oude cementfabriek misschien? En wat dacht je van één van deze 13 bizarre stekkies?

Reageer op artikel:
Deens bedrijf maakt oplaadstation voor de menselijke ‘batterij’
Sluiten