De wereldberoemde ‘Nirvana-baby’ doet DE foto nog één keer over

Of je nou fan bent van Nirvana of niet, de kans is aanzienlijk groot dat je bekend bent met de cover van hun album Nevermind. Jeweetwel, met die baby onder water die achter een dollarbiljet aan zwemt. Het album is zó bekend en iconisch dat Rolling Stone magazine het uit heeft geroepen tot de op twee na meest iconische cover aller tijden.

nevermind-1474814870

Aangezien dit album in 1991 uit kwam is die wereldberoemde Nirvana-baby, genaamd Spencer Elden, inmiddels ook al volwassen. Spencer, die inmiddels 25 jaar oud is, wilde ter ere van het 25-jarig bestaan van het album nog één keer de foto over doen.

nirvanababy1

In eerste instantie wilde hij het ‘au naturel’ doen, dus net als op de oorspronkelijke foto in zijn nakie. Maar de fotograaf John Chapple heeft hem toch maar overgehaald het met zwembroek te doen.

nirvanababy3

Chapple heeft Spencer $200 betaald voor de foto, precies even veel als zijn ouders kregen betaald voor de foto van het Nirvana album. Al deed Spencer het daar niet voor, maar eerder om het album dat bepalend is geweest voor de ‘grunge movement’ te eren.

nirvanababy2
nirvanababy4
nirvanababy5
Reageer op artikel:
De wereldberoemde ‘Nirvana-baby’ doet DE foto nog één keer over
Sluiten