Kirsten Beukers
Kirsten Beukers Froot 27 feb 2017

De uiteenlopende architectuur van Nederland prachtig in beeld gebracht door Duitse fotograaf

Nederland is niet alleen qua natuur erg mooi, ook de architectuur van Nederland is erg veelzijdig. Dat vindt ook de Duitse fotograaf Tobias Gawrisch. Hij bezoekt Nederland namelijk erg vaak, voornamelijk om te kunnen genieten van de in zijn ogen geweldige architectuur. En dat levert prachtige foto’s op…

Grachtenpanden in Amsterdam

We spraken met Thomas over zijn bijzonder foto’s en vroegen hem waarom Nederland hem nou zo aantrekt. “Ik leef in het westen van Duitsland, vlakbij de Nederlandse grens. Dus het is voor mij makkelijk om Nederland te bezoeken,” aldus Thomas. “En wanneer je architectuur fotografeert, kom je vroeg of laat wel in aanraking met Nederlandse architectuur. Vooral de hypermoderne architectuur, die je zelfs terugvindt in de kleine steden, trekt mij erg aan.”

De Zeelandbrug

“De stad die mij het meest aantrekt, is Rotterdam,” vertelt Tobias aan Froot. “Voor mijn gevoel kun je in elke hoek van Rotterdam kunst terugvinden. Het voelt als een creatieve en open-minded stad.” Ook vindt Tobias dat Rotterdam de meest fotogenieke stad is. “Maar naast Rotterdam vind ik ook dat er in Amsterdam een groot aanbod van fotogenieke objecten is.”

Reitdiephaven in Groningen

Tot slot vroegen wij Tobias wat volgens hem het verschil is tussen Nederlandse en Duitse architectuur. Dat vindt hij moeilijk om te zeggen. “Het voelt alsof we in Duitsland meer moeite hebben met het overnemen van modern design. In Duitsland, vooral in het Ruhrgebied, worden oude gebouwen beschermd, terwijl er honderden van zijn. Ik heb het gevoel dat in Nederland architectuur meer wordt gezien als iets moois om naar te kijken. Tegelijkertijd neemt Nederland wel modern design over en blijft evolueren. Persoonlijk vind ik de Nederlandse architectuur ook een stuk mooier!,” aldus Tobias.

De Oversteek in Nijmegen

Grachtenpanden in Amsterdam

Kubuswoningen in Rotterdam

Gebouw in Rotterdam

De Zeelandbrug tijdens zonsopgang

De Zeelandbrug

De Oversteekbrug in Nijmegen

Enneüs Heermabrug, ookwel BH-brug genoemd

De Erasmusbrug in Rotterdam

De stad Rotterdam

Bekijk ook de Facebook– en Instagrampagina van Tobias Gawrisch.

Meer architectuur? Ga dan naar onze architectuur basket.

Reageer op artikel:
De uiteenlopende architectuur van Nederland prachtig in beeld gebracht door Duitse fotograaf
Sluiten