Geert de Wekker
Geert de Wekker Froot 22 nov 2016

De schoonheid van mensen met albinisme in een prachtige fotoserie

Fotografe Yulia Taits wil met haar foto’s graag een fantasiewereld creëren. Dit doet ze normaal gesproken vooral met Photoshop. Maar voor deze fotoserie met mensen met albinisme maakte ze een uitzondering. Waarom? Omdat deze mensen die magische uitstraling al hebben! Het resultaat? Een prachtig mooie en natuurlijke fotoserie.

Albinisme is een afwijking waarbij mensen een lichtere tot witte huid krijgen door het ontbreken van pigment. Bij deze fotoserie kan Yulia dus op bijzondere wijze aantonen dat wit niet zomaar één kleur was, maar wel degelijk verschillende kleurtonen en schaduwen hebben. Yulia was zelf erg enthousiast over de fotoserie: “Hun schoonheid hypnotiseert mij.”

Omarm je unieke eigenschappen

Door het samenwerken met deze mensen kwam ze veel te weten over albinisme en ontdekte ze een passie die deze fotoserie nog inspirerender maakte dan het al was. De witte uitstraling van de huid maakte het zo bijzonder om deze foto’s te maken omdat het schoonheid en puurheid uitstraalt, wat duidelijk terug is te zien in de foto’s.

Heb je ook wel eens albino dieren gezien?

We hebben er hier een aantal op een rijtje gezet, waaronder deze albino-kreeft!

Reageer op artikel:
De schoonheid van mensen met albinisme in een prachtige fotoserie
Sluiten