Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 1 jun 2016

De route die deze Chinese kinderen moeten afleggen om naar school te gaan is doodeng

Het leven van een scholier in het Chinese dorp Atuler is niet makkelijk: ze moeten een 800 meter hoge berg opklimmen met laddertjes en trappetjes om bij hun school te komen.

Vijftien leerlingen in de leeftijd van 6 tot 15 jaar moeten meer dan 15 laddertjes bestijgen. Het dorp waar zij wonen bevindt zich bovenop de 800 meter hoge klif van de Meigu River Canyon. En omdat de reis niet zo simpel is, wonen de kinderen het grootste gedeelte van hun schooltijd op school. Ze gaan twee keer per maand naar huis, vergezeld door volwassenen.

Waarom ze de school niet verplaatsen, zeg je? Een logische vraag met een simpel antwoord: er is gewoonweg te weinig plek voor de school. Ook de andere dorpsbewoners gaan iedere dag via die ladders op pad: naar de markt om er hun boodschappen te kopen en verkopen. De route is al zo oud als het gezelschap en moet er dus al honderden jaren zijn zo zeggen de bewoners tegen China Daily.

Wat een waaghalsjes, die leerlingen. Net als deze klussende heren, die er ook een laddertje bij pakten. Doe jij het ze na?

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken!”[/likebutton]

Reageer op artikel:
De route die deze Chinese kinderen moeten afleggen om naar school te gaan is doodeng
Sluiten