De raarste feitjes over China op een rijtje

Dat China een bijzonder land is, hebben we je al meerdere keren laten zien. Bijvoorbeeld in de post over de bizarre afkickmethode voor internetverslaafden, in de indrukwekkende fotoserie van het China van 100 jaar geleden en de prachtige timelapse van Shanghai bij dag en nacht. Maar China kent ook zo z’n opmerkelijke kanten. Noem het maar gerust een beetje raar. We zetten de opmerkelijkste feitjes over China voor je op een rijtje…

Om soldaten te leren hun kin omhoog te houden, wordt er een naald in hun kraag gespeld, die bij een kleine verkeerde beweging pijnlijke gevolgen kan hebben.

Het militaire politieteam traint de mannen om hun armen tijdens het marcheren op de juiste hoogte te houden door draden bevestigd aan palen te gebruiken.

Shanghai bewaart het record voor de langste file ooit, die maar liefst bijna 100 kilometer lang was en 12 dagen duurde.

Jaarlijks worden er 4 miljoen katten gegeten in China.

Playstations zijn illegaal in China.

In 1973 stelde China voor aan de Verenigde Staten om ze 10 miljoen Chinese vrouwen te geven, om de populatie een boost te geven.

Het effect van het inademen van de lucht in Peking staat gelijk aan het roken van 21 sigaretten per dag.

Sommige Chinese food companies zijn betrapt op het maken van tofu van rioolwater en het marineren van vlees in geitenurine.

Het Chinese luchtklimaat is zo slecht dat het de Stille Oceaan over reist naar San Francisco, waar het voor bijna een derde van San Francisco’s luchtvervuiling zorgt.

30 miljoen van de inwoners in China leven in grottenhuizen, genaamd yaodongs. Er zijn dus meer yaodongbewoners dan de gehele bevolking van Australië.

Jaarlijks worden er in China bijna een miljoen meisjes geaborteerd en duizenden babymeisjes verbannen vanwege de eenkindpolitiek.

De Chinese politie gebruikt steeds vaker ganzen in plaats van politiehonden, vanwege hun agressiviteit en hun goede zicht.

Google laat de inwoners legaal gratis muziek downloaden, door een overeenkomst met de grootste muzieklabels in de wereld.

Eieren gekookt in de urine van jonge maagdenjongens is een delicatesse in de Chinese stad Dongyang.

Vrouwen in China betalen ruim €500 voor een operatie om hun maagdenvlies te repareren om te doen alsof ze nog maagd zijn.

China executeert vier keer zo veel veroordeelden als elk ander land bij elkaar doet.

Ookal is China officieel een seculier land (grotendeels ongelovig), wonen er meer dan dan 54 miljoen christenen.

Ketchup komt oorspronkelijk uit China, bedoeld als een gepekelde vissaus, genaamd ke-tsiap.

In plaats van alleen door de McDrive te rijden om eten op te halen, halen ze hier hun eten met de auto op, parkeren vervolgens hun auto en brengen het eten het restaurant binnen om het daar op te eten.

Er zijn 100 miljoen mensen in China die leven van €0,80 per dag.

In de Chinese stad Chongqing zijn mensen zó verslaafd aan hun telefoon dat ze op straat hun eigen pad hebben om veilig te lopen met hun telefoon in handen, zonder tegen mensen op te botsen.

Reageer op artikel:
De raarste feitjes over China op een rijtje
Sluiten