Jeremy Houweling
Jeremy Houweling Froot 27 feb 2016

Je zou het haast niet denken, maar dit is de oudste kat ter wereld!

Dit is Corduroy. Een half-Maine Coon en hij is volgens Guinness World Records de oudste kat van de wereld. De kat is namelijk 26 jaar oud, terwijl de meeste soortgenoten maar een jaar of 16 worden. Omgerekend in mensjaren is Corduroy maar liefst 121 lentes oud. Dat de kater zo oud is, zou je niet denken: hij springt nog net zo soepel op banken en stoelen als een jonkie.

Corduroy is geadopteerd uit het asiel op het moment dat zijn baasje Reed toen ook nog maar 7 jaar oud was. Volgens Reed, is Corduroy’s hoge leeftijd te wijden aan het feit dat ze hem zijn gang lieten gaan. Hij had de vrijheid om buiten te zijn en kon zichzelf goed verdedigen. Hij hield zijn lichaam en geest jong door te jagen. Corduroy vangt nog steeds kleine beestjes, maar dat lukt ‘m niet meer zo gemakkelijk als vroeger.

Reed zegt zich geen leven zonder de kat voor te kunnen stellen. Ze hoopt hem nog een hele hoop fijne en gezonde jaren te kunnen bieden.

De oudste kat ooit is Corduroy overigens niet. Die eer houdt voorlopig Crème Puff hoog. Deze kat werd maar liefst 38 jaar oud!

Meer katten op je beeldscherm? Bekijk dan ook deze 18 kattenfoto’s die op precies het juiste moment zijn gemaakt.

Reageer op artikel:
Je zou het haast niet denken, maar dit is de oudste kat ter wereld!
Sluiten