rutger
rutger Froot 30 sep 2011

De meest bizarre wereldwonderen

De natuur kent zoveel vreemde plekken op de wereld, waar veel mensen waarschijnlijk nooit zullen komen. Froot houdt van de natuur en dus willen wij jullie graag voorstellen aan een aantal bizarre wereldwonderen.

Bonneville zoutvlakte, Utah
De Bonneville zoutvlakte heeft een oppervlakte van 412km² en er ligt na schatting ongeveer 147 miljoen ton aan zout. Op sommige plaatsen is het zout zelfs 1,8 meter dik. Dit is overigens ook de plek waar allerlei snelheidsrecords met voertuigen worden gevestigd. Zo zijn er auto’s geweest die met meer dan 1000 km/h over de zoutvlakte scheurden.

Witte woestijn, Egypte
In Egypte vind je naast de zwarte woestijn ook de witte woestijn. De woestijn heeft haar naam te danken aan de gigantische rotsblokken en natuurlijk de witte kleur van het zand. De rostblokken nemen veel verschillende vormen aan en soms lijken ze zelfs op dagelijkse objecten.

De Duivelse Toren, Wyoming
Deze duivelse toren is 1267 meter hoog en wordt dan ook regelmatig beklommen. De bewoners rondom dit gebied beschouwen de toren als heilig.   In de film “Close Encounters of the Third Kind” is te zien hoe Aliens op de toren landen.

Mono Meer, Californie
Doordat het Mono meer geen uitweg heeft naar de oceaan is het meer extreem zout. Gooi daar een grote droogte tegenaan waardoor het waterpeil zakt en je krijgt deze prachtige, grillige pillaren te zien.

Pamukkale, Turkije
Dit Turks natuurfenomeen betekent “Kasteel van Katoen”. Het water loopt via een groot aantal terrassen van een helling. Het water is ongeveer 35°C, waardoor er kalk wordt achtergelaten. Zo is door de jaren heen is het “kasteel” ontstaan.

Racetrack Playa, Californie
Dit is een schilderachtig droogstaand meer waarop stenen lijken uit te glijden. Een tijd lang was het onbekend hoe deze stenen precies bewogen. Tot nu toe zijn ze nog nooit bewegend op film vastgelegd. In de wetenschappelijke wereld heerst een consensus dat door regenval in de winter de ondergrond glibberig wordt en de stenen worden geduwd door de harde winden die tijdens de wintermaanden heersen in deze regio.

Socotra, Yemen
Op dit onbewoonbare eiland staan de meest vreemd uitziende planten en bomen. De bomen hieronder zien er net zo uit als broccoli en worden drakenbomen genoemd. Deze naam verwijst naar het rode sap dat uit de bomen komt, waarvan vroeger gedacht werd dat het drakenbloed was.

De Gespleten Appel Rots, Nieuw Zeeland
Deze gespleten appel, gelegen op het meest zuidelijke eiland van Nieuw Zeeland, is een vreemd, groot rotsblok dat uit het water stijgt. De rots lijkt bijna precies door de helft gesneden te zijn.

De Chocolade Heuvels, Filipijnen
Op het eiland Bohol zijn honderden heuvels van kalksteen te vinden. De heuvels zijn bedekt met gras en worden in het droge seizoen bruin. Hier komt de naam Chocolade heuvels vandaan. De lokale legende beweert dat de heuvels zijn gevormd door gigantische buffels die  te veel hadden gegeten. Dan zouden de heuvels toch niet uit kalksteen bestaan??

De gigantische dam, Noord Ierland
Deze gigantiche dam is ontstaan door een vulkanische uitbarsting die ervoor gezorgd heeft dat er 40.000 kolommen van basalt bij elkaar zijn gekomen.

Het grote blauwe gat, Belize
Dit gigantische blauwe gat aan de kunst van Belize is ongeveer 300 meter breed en zo’n 100 meter diep. Het is één van de beste duiklocaties ter wereld en was in de ijstijd een kalksteengrot.

Reageer op artikel:
De meest bizarre wereldwonderen
Sluiten