De kersenbloesems van Japan staan weer in bloei. En dat is betoverend mooi!

De kersenbloesems van Japan staan weer in bloei. En dat is betoverend mooi!

In het stadje Kawazu in het Oosten van Japan is de lente al vroeg begonnen. Ruim 8 duizend kersenbomen staan daar in volle bloei en dat is een prachtig gezicht. Vele toeristen komen nu dan ook speciaal voor de prachtige, roze bloesembomen naar Kawazu.

De meeste bloesems in Japan bloeien meestal tegen het einde van maart en begin april, maar de ‘Sakura bomen’ zijn uniek in hun soort omdat ze al geruime tijd in bloei staan voordat de rest van de bomen in bloei staan.

Tijdens bloeiperiode van de Sakura bomen rijdt er een locomotief door het romantische landschap. In de avond worden de bomen verlicht door schijnwerpers waardoor hun reflecties lijken te dansen in de wateren van het landschap. Voor toeristen dus de ideale tijd om het stadje te bezoeken.

De bloesem van de kersenboom is in Japan een symbool en cultureel belangrijk. De tijdelijke aard van hun schoonheid wordt vaak vergeleken met de korte duur van het leven. Ze vertegenwoordigen niet alleen de acceptatie van karma en het lot, maar ook de acceptatie en verwelkoming van de dood. Om deze redenen worden deze bloesems ook vaak verwerkt in Japanse kunst.

下加茂温泉…* みなみの桜まつり #下賀茂温泉#みなみの桜まつり#桜#IGersJP

Een bericht gedeeld door 1666irodori (@irodori) op

Bekijk ook: De mooiste bloesems ter wereld