Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 18 jul 2017

De hond die ze regelmatig op haar route spotte kwam zonder baasje te zitten, dus adopteerde ze hem!

Eigenlijk is er weinig zo lullig als achter worden gelaten. Het gebeurde ook pitbull Leo uit de Californische stad Rancho Cucamonga. Zijn baasje kwam te overlijden en daardoor zat de hond met de gebakken peren. Gelukkig was daar Katie Newhouser, UPS bezorger én hondenfan.

Leo en Katie kenden elkaar al: altijd als zij met haar pakketjes door de buurt kwam begroette Leo haar enthousiast. Ze vonden elkaar altijd al geweldig.

Iedere begroeting gebeurde het dan ook dat Leo niet meer uit de truck wilde: hij zag het wel zitten om een ritje te maken met Katie! Maar, Katie kon dat niet doen: ze moest werken natuurlijk.

Doordat Katie regelmatig aan het werk was in de buurt van Leo leerde ze ook zijn baasje Tina kennen. “Ik zag Tina lopen met Leo en toen stopte ik om de hond te aaien. Zo ben ik met Tina aan de praat geraakt. Eigenlijk leer ik zo de meeste klanten kennen, als ze een hond hebben stop ik om die te aaien.”

De band tussen Leo, Tina en hun postbezorger werd in een jaar tijd sterker en sterker. Leo snelde het huis uit als hij Katie zag.

In oktober veranderde dat volledig…

“Ik was op vakantie geweest en toen ik terugkwam om te werken zag ik dat Tina’s zoon Cannon het huis aan het leeghalen was.” Katie vond het gek, maar ze besloot enkel te zwaaien: “Ik dacht dat Tina en Leo gingen verhuizen. Dat de hond misschien een te grote overlast zou zijn geweest voor het appartementencomplex.”

Omdat Katie toch wel benieuwd was hoe het zat besloot ze Tina te bellen. Meerdere keren kreeg ze de voicemail te pakken en dus besloot Katie te kijken op Tina’s Facebook-pagina. Tina bleek te zijn overleden.

Katie Newhouser wist dat Tina’s zoon bij de marine zat. Ze wist ook dat hij binnenkort weg zou gaan voor een training. Ze wist alleen niet wat dit moest betekenen voor de hond. Dus besloot ze Cannon een berichtje te sturen, met de vraag of zij anders voor Leo kon gaan zorgen. Zo gezegd, zo gedaan: Katie haalde Leo de volgende zaterdag al op.

Hoewel Katie dit keer niet met haar UPS-truck langs kwam rijden herkende Leo haar gelijk: “Hij kwam om me af gerend en begon te blaffen tegen me, net als hij altijd doet wanneer ik met m’n busje ben. Hij sprong gelijk in mijn auto, maar hij maakte wel een verwarde indruk.” Niet gek ook: je eigen baasje is nog altijd spoorloos.

Na een tijdje wennen – en wenen, Leo jankte een hoop omdat hij zijn baasje miste – ging het een stuk beter: “Nu jankt hij soms nog wel eens, maar het gaat al een stuk beter.” Bij Katie heeft Leo nog twee andere hondenvriendjes, dus wat dat betreft is het wel erg gezellig! “Eigenlijk is het gewoon een grote baby. Het is een van de liefste honden die ik ooit heb ontmoet.”

Nog zo’n mooie UPS romance

Katie is niet de enige UPS bezorger die wegzwijmelt bij het zien van een vrolijke hondenkop: deze pakketbezorger is ook de hondenvriend van de buurt.

Reageer op artikel:
De hond die ze regelmatig op haar route spotte kwam zonder baasje te zitten, dus adopteerde ze hem!
Sluiten