Froot 25 mei 2017 Sissy Westerhuis

De grootste verticale tuin ter wereld vind je in Colombia en heeft 115.000 (!) planten

Wat blijkt? Bogota is niet alleen de hoofdstad van Colombia, maar ook de hoofdstad van verticale tuinen! In de miljoenenstad is namelijk hard gewerkt aan iets bijzonders: de grootste verticale tuin ter wereld. En dat is in één woord… Wauw!

Santalaia – zoals dit project heet – is met gemak de coolste verticale tuin ter wereld te noemen. Je vindt er in één oogopslag meer dan 3100 m² aan groen en er staan zo’n 115.000 planten! Daarmee is Santalaia niet alleen een geinig project, maar ook een levend gebouw geworden.

Santalaia is een belangrijk icoon aan het worden in de Colombiaanse stad. “Het herinnert ons er aan dat de natuur ontzettend belangrijk is, ook in ons dagelijks leven,” schrijft Groncol.

Santalaia is ontworpen door Exacta Proyecto Total en ontwikkeld door Paisajismo Urbano en Groncol. Deze drie bedrijven hebben genoeg groen geplant om 3000 mensen van frisse zuurstof te voorzien. Tof gedaan toch?!

‘De grootste verticale tuin’: Da’s een mooie titel. Ook bijzonder – en met een twijfelachtige eer – is de meest dodelijke tuin ter wereld. Zou jij er doorheen durven te lopen?!

Een verticale tuin is – in alle formaten – waanzinnig tof, maar ze hebben één nadeel… Je kunt er geen eigen pretpark in bouwen. Aiaiai… 😉

Reageer op artikel:
De grootste verticale tuin ter wereld vind je in Colombia en heeft 115.000 (!) planten
Sluiten