De eerste poppen met een handicap zijn nu te koop

Allemaal leuk en aardig, zo’n Barbie die er van top tot teen perfect uitziet, de ideale maten heeft en niks mankeert, maar echt realistisch is dat natuurlijk niet. Om kinderen met een handicap van jongs af aan te leren dat ze niet de enige zijn met een handicap, heeft Makies een geweldige poppenlijn uitgebracht.

Deze poppen zijn geïnspireerd op de de social media campagne Toy Like Me die ouders van kinderen met een handicap aanmoedigden om hun poppen te customizen, zodat de poppen op hun kinderen lijken.

Mensen van over heel de wereld deelden hun foto’s van de poppen van hun kinderen die werden aangepast met toevoegingen zoals gehoorapparaatjes of slangetjes in de neus en al gauw ging de Toy Like Me campagne viral.

Nu was het de beurt aan de speelgoedindustrie om hier op in te spelen.

En dat gebeurde ook. Speelgoedfabrikant Makies bracht een poppenlijn uit onder dezelfde naam van de campagne: Toy Like Me.

Voor deze poppen werd de 3D-print technologie gebruikt om onder andere gehoorapparaten, krukken en wijnvlekken te maken. Daarnaast is het mogelijk om een custom made pop te maken. Ouders kunnen een pop ontwerpen die precies op hun kind lijkt.

Ook gehoorapparaten, koptelefoons en zelfs blindengeleidehonden zijn te bestellen.

Bekijk ook: Het leven van Barbie en Ken in de realiteit

Reageer op artikel:
De eerste poppen met een handicap zijn nu te koop
Sluiten