Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 16 mrt 2016

De Duitse versie van Men’s Health zet transgendermodel op de cover

Er zijn maar weinig dingen die wij zó toejuichen als gelijkheid voor alle mensen. Dus als jij een prachtkop hebt kun je op de cover komen… niet alleen als (gephotoshopt) fotomodel, maar ook als transgender. De dames en heren van de Duitse versie van Men’s Health had dat ook begrepen en plaatsen daarom Benjamin Melzer op de cover.

https://www.instagram.com/p/BAY6t4mhg9f/

Geef ze eens ongelijk?! Maar, zo makkelijk als we dat nu beschrijven, was de weg hier naartoe niet. Benjamin – 27 jaar geleden geboren als Yvonne – kreeg na zijn laatste operatie te horen dat zijn tepels niet goed op hun plaats bleven zitten. Een goede, regelmatige workout kon dit voorkomen en dus dook Benjamin de sportschool in, zo vertelt hij aan The Telegraph.

Jarenlang trainde hij, en het resultaat mag er zijn:

|BELIEVE IN YOURSELF|. left: January 2013 right: January 2016. . – GO FOR YOUR DREAMS -. #ftm #ftmmodel #transguy #transman #transformation #transgender #trainhard #workhard #workout #fit #fitguy #fitness #fitnessmodel #abs #love #life #lifestyle #inspiration #instagood #motivation #instadaily #powerful #proud #strength #germany #german #goals #believe #style #progress

A photo posted by Benjamin Melzer (@egoshooter) on

https://www.instagram.com/p/BBHW2EHBgyl/

Na twee jaar aan intensief sporten besloot Melzer mee te doen met de online wedstrijd om op de cover van Men’s Health te komen:

https://www.instagram.com/p/BAovA3fhg_n/?taken-by=egoshooter

…En hij won dus! Wat een bloedtopper, maar ook zeker een applaus voor de Duitse Men’s Health, die durft hun grenzen te verleggen. Mocht je het hele interview met Ben Melzer willen lezen, dan kun je bij The Telegraph terecht. Wil je deze speciale editie van de Men’s Health hebben? In april ligt ‘ie in de winkel!

De (vaak ontroerende) transformatie is trouwens niet zomaar iets, dat kun je wel zien in deze timelapse.

Reageer op artikel:
De Duitse versie van Men’s Health zet transgendermodel op de cover
Sluiten