Mark
Mark Froot 12 jan 2015

De chef van dit Amsterdamse restaurant reageert erg geestig op recensie

Het Amsterdamse restaurant De Plantage werd vereerd door een bezoek van culinair journalist Joël Broekaert. En.. de recensie die Broekaert schreef over het eten van De Plantage was niet eens zo heel negatief. Althans; normaliter kan Broekaert wel wat harder uit de hoek komen. Zo is bijvoorbeeld te lezen in dit stukkie waarin een brasserie uit Wijk bij Duurstede over Broekaerts culinair-literaire knie gaat. In de recensie van De Plantage blijft Broekaert overwegend mild al lezen we wel deze passage:

De ‘mojama’ is op papier het interessantste gerecht: gedroogde tonijn met rucola, mimosa, Taggische olijven en citroenmayonaise (10,50 euro). De tonijn is gepekeld, gedroogd en in dunne plakken gesneden: een soort tonijn-bresaola. Interessant ingrediënt, zo had ik ’m nog nooit gegeten.
Maar hij is erg zout. En dat zijn die Taggische olijven ook al. Daartegenover staat dan een verkruimeld hardgekookt ei met slappe citroenmayo (eiersalade dus) en een enorme dot natte sla. Werkt niet, jammer. Zo’n buitenproportionele kluwen bladgroen kwamen we overigens ook al tegen op de kawarma.

[RELATED id=’202258′]
En we vermoeden dat juist dit stukkie bij Koen van Brunschot, de chef-kok van De Plantage, in het verkeerde keelgat (haha) schoot. Maar in plaats van beledigd op de kast te springen, wat sommige chefs nog wel eens doen in de reacties onder de recensies van Broekaert, reageert Van Brunschot als volgt:

Droge humor kunnen we altijd waarderen. Bravo, meneer Van Brunschot. Bravo.

Reageer op artikel:
De chef van dit Amsterdamse restaurant reageert erg geestig op recensie
Sluiten