Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 2 nov 2016

De bijzondere vriendschap tussen een kleuter en een bejaarde man die begon in de supermarkt

Vrienden maken is één van de mooiste dingen die er zijn: je leert iemand kennen, je kunt samen leuke dingen doen en natuurlijk lachen om en met elkaar. Het is dan ook geen wonder dat men daar blij van wordt!

Een maandje terug was de Amerikaanse schrijfster Tara Wood boodschappen aan het doen met haar 4-jarige Norah. Er moest taart gekocht worden want Norah was jarig. Terwijl ze druk bezig waren met hun inkopen liep er een oude meneer voorbij. “Het leek wel alsof er een magnetische aantrekkingskracht was tussen Norah en die meneer!”, vertelt Tara op Facebook.

“Ze begon te stralen en te zwaaien. Norah riep: “Hoi oude man! Het is mijn verjaardag vandaag!”, Tara hield even haar adem in, misschien zat die oude heer helemaal niet te wachten op een dolenthousiaste kleuter, zo vertelt ze aan Huffington Post. Maar tot haar grote opluchting verzachtte de blik van de oude man gelijk en raakten ze aan de praat.

Nog geen twee minuten na die kennismaking wilde Norah al dolgraag op de foto met ‘Mr. Dan’. Tara zocht hem weer op en vertelde over de wens van haar dochter. Hij deed graag mee en van het ene op het andere moment stonden de kleuter en de oudere man te knuffelen en te poseren voor de foto. Aww… Niet alleen Tara was ontroerd, ook Mr. Dan hield het niet droog: “Dit is de beste dag die ik in tijden heb gehad. Je hebt me heel gelukkig gemaakt, Norah.”

Het is niet bij die ene dag gebleven. De vriendschap tussen Norah en Mr. Dan groeit en bloeit en de beste man nodigde Norah zelfs uit om zijn 82ste verjaardag te komen vieren.

Tara Wood is foto’s van dit bijzondere tweetal blijven delen op Facebook in de hoop andere mensen te inspireren om ouderen op te zoeken en te vergezellen: “Bijvoorbeeld om eens uit te nodigen voor een kop koffie!” Het kan een prachtige band opleveren, en daar zijn Norah en Mr. Dan het levende bewijs van.

Op Facebook kwamen er reacties voorbij of Tara dan een verhaal zou schrijven over de twee – ze is immers schrijfster! Norah reageerde daarop met het bericht dat ze daar al over in gesprek zijn én dat Mr. Dan er mee heeft ingestemd. Hoera! ♥

Niet alleen bij Norah en Mr. Dan is de vriendschap vrij onverwachts, ook tussen deze bijzondere 14 dierenkoppels spat de liefde er van af!

Reageer op artikel:
De bijzondere vriendschap tussen een kleuter en een bejaarde man die begon in de supermarkt
Sluiten