Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 7 mei 2016

De 9 mooiste straten van New York City

New York, Neeeheewwwww Yooooork: een van de meest fotogenieke steden ter wereld, als je het ons vraagt. Navid Baraty wist het geheel ook al eens prachtig vast te leggen, van bovenaf.

De stad zit vol verrassingen. Kende je bijvoorbeeld dit verlaten eiland al? Maar behalve het eiland heeft de wereldstad ook heel bijzondere straten, waar je absoluut eens moet gaan kijken als je in de buurt bent. We hebben de 9 mooiste op een rijtje gezet:

Cranberry Street, in Brooklyn

Niet alleen heeft deze straat de allerliefste naam van allemaal, het was ook nog eens de set voor de film Moonstruck.

Bank Street, Manhattan

Deze straat heeft zijn naam te danken aan The Bank of New York: De bank kocht acht panden die moesten dienen als noodopvang voor het geval dat één van de bankmedewerkers gele koorts zou krijgen.

Pomander Walk, in Manhattan

Dit schattige straatje heeft een enorme metamorfose ondergaan in de afgelopen eeuw. De straat werd in 1910 opgekocht om er een hotel te laten bouwen, maar het project viel niet te financieren. Daarom werden er huizen gebouwd, die inmiddels allemaal prachtig gerenoveerd zijn. Beetje jammer: de boel is omheind.

Washington Street, in Brooklyn

Nope, niet Central Park of bij Empire State Building, maar dít straatje is de beste plek om een foto te maken van New York.

Barrow Street, in West Village

Hier wandelen is alsof je met een tijdmachine reist. Sommige huizen hier zijn gebouwd in 1850, cool toch?!

Irving Place, bij Gramercy Park

Je vindt hier de perfecte combinatie van oud en nieuw. Op en top genieten dus. Neem je je camera mee?

Sniffen Court, in Manhattan

Helaas is ook deze wonderlijke plek alleen te bewonderen wanneer je er woont, maar misschien kun je een inwoner van de straat overtuigen met een stuk pizza?!

Greenway Terrace, in Forest Hills

Het is een beetje buiten de gebaande paden in Queens, maar deze schilderachtige wijk vol Tudor-woningen is zeker de moeite waard om te bezoeken. Loop door de rustige straten die vol staan met bomen en je vergeet haast dat Times Square bestaat.

Albemarle Road, in Brooklyn

Deze majestueuze straat is maar een half uurtje van het centrum van Ditmas Park. Ook leuk: mocht je hier rond hobbelen dan kun je zomaar Michelle Williams tegenkomen.

Meer bijzondere verrassingen zien van New York? Check dan zeker even onze basket!

Reageer op artikel:
De 9 mooiste straten van New York City
Sluiten