De 5 leukste kerstmarkten in Duitsland waar je dit jaar naar toe moet

Tot voor kort had je wellicht nog geen flauw idee wat je dit jaar met de kerstperiode zou doen. Misschien ging je er al vanuit dat het weer zo’n beetje hetzelfde zou worden als voorgaande jaren, of had je eens zin om het compleet anders aan te pakken. Voor die laatste groep hadden we hier een aantal originele suggesties op een rijtje gezet. Zoals lekker barbecuen in plaats van altijd weer zo’n uitgebreid driegangendiner. Of ultiem kerstig… een kerstmarkt bezoeken!

En waar je de leukste kerstmarkten dan kunt vinden? Wat ons betreft sowieso in het buitenland en dus zeker niet de plaatselijke markt in het dorp. Want eerlijk is eerlijk, die in Nederland stellen echt niet zo veel voor vergeleken met de kerstmarkten van het buitenland.

Maar waar in het buitenland kun je dan wel de beste, leukste, lekkerste en gezelligste kerstmarkten vinden? Dat kan bijvoorbeeld in België of Frankrijk, maar als het aan ons ligt vind je de ultieme kerstmarkten toch echt in Duitsland. Met de markten in deze steden in het bijzonder:

1. Osnabrück

Een kerstmarkt is natuurlijk an sich al een hele belevenis, maar de historische kerstmarkt op het marktplein maakt die van Osnabrück wel extra bijzonder. Het wordt ook niet voor niets ‘de mooiste kerstmarkt van het Noorden’ genoemd. Daarnaast staat er ook elk jaar een levensgrote muziekdoos -met afbeeldingen van het kerstverhaal- die non-stop kerstliedjes speelt. Hoe cool is dat?!

osnabruck

2. Berlijn

Ga je naar de hoofdstad, dan kun je verwachten dat een kerstmarkt ook lekker groots aangepakt wordt. En dat is in het geval van Berlijn ook zeker waar! Verspreid over de hele stad zijn er dan ook wel 25 (!) verschillende kerstmarkten en cultuurfestiviteiten te vinden. Geen kerstmarkt dus, maar een complete kerststad!

berlijnmarkt

3. Hannover

Loop je over de kerstmarkt in Hannover, dan heb je het idee dat je een stap terug in de tijd doet. In positieve zin dan. De Altstadt ademt namelijk een magisch mooie sprookjessfeer uit waar je het ultieme kerstgevoel zult ervaren.

4. Münster

De kerstmarkt in Münster is met recht een waar spektakel te noemen. Deze markt telt namelijk 5 marktpleinen waar maar liefst 250 (!) sprookjesachtige kraampjes staan, waar voor ieder wat wils is. Kom je om lekker te eten? Geen probleem, er is van alles! Of ben je er eerder om te kerstshoppen? Ook daarvoor zit je hier goed, want zowel op de markt als de tientallen winkels eromheen kun je heel goed winkelen.
munster

5. Oberhausen

Oberhausen heeft in dit geval veel voordelen. Niet alleen omdat het relatief dichtbij is (vlak over de grens), maar ook omdat het één van de grootste kerstmarkten van Duitsland heeft. Daarnaast is het ook nog eens een ontzettend sfeervolle kerstmarkt met heerlijke lekkernijen.

Comfortabel reizen naar de kerstmarkt

Wil je dat je reis naar de kerstmarkt comfortabel is én wil je ook met een glaasje glühwein of zes weer veilig terug kunnen? Dan is reizen met NS International de meest ideale optie. Niet alleen omdat het relatief snel en comfortabel is, maar ook omdat het voordelig is.

Benieuwd naar de rest van de kerstmarkten (én de treinritten er naartoe) in Duitsland (én België+Frankrijk)? Neem dan hier even een kijkje!

In samenwerking met NS International

Reageer op artikel:
De 5 leukste kerstmarkten in Duitsland waar je dit jaar naar toe moet
Sluiten