rutger
rutger Froot 10 feb 2012

De 5 duurste chocoladesoorten ter wereld

Iedereen houdt van chocolade… (Toch?!) Een reep uit de supermarkt kan dan ook best lekker zijn. Maar voor wie echter iets meer te besteden heeft en zichzelf niet wilt trakteren op een reep uit de supermarkt is dit overzicht ideaal. Dit zijn de vijf duurste chocoladesoorten ter wereld.

5. Richart – €90 per 500 gram

Deze chocolade wordt gemaakt in Frankrijk en bestaat voor 70% uit de speciale Criollo cacao uit Venezuela. Verder bestaat het uit amandelen, bramen, aardbeien en andere exotische vruchten.

4. Godiva G – €130 per 500 gram

De beroemde Belgische chocolade Godiva is met haar “G”-collectie gekomen. Deze chocolade is gemaakt van 100% cacaoboter, Tasmaanse honing en hete Mexicaanse chocolade.

3. Delafee – €380 voor 250 gram

Voor wie graag goud eet is deze chocolade de perfecte keuze. Over ieder chocolaatje is namelijk 24-karaats goud gestrooid. Verder bestaat de chocolade uit amandelen, hazelnoten, kokosnootolie, vanille en cacaoboter.

2. Noka – €640 voor 500 gram

Noka chocolade is de beste pure chocolade ter wereld, dankzij hun cacao plantages in Venezuela, Ivoorkust, Trinidad en Ecuador. Het unieke aan deze chocolade is dat er geen aroma’s of smaakstoffen aan toegevoegd zijn. De smaak is 100% authentiek.

1. Chocopologie – €2000 euro voor 500 gram

Dit is de duurste chocolade ter wereld en wordt gemaakt door het bedrijf Knipschildt. Het bestaat voor 70% uit Valrhona chocolade en wordt voor 24 uur ondergedompeld in pure vanille en truffelolie.

Reageer op artikel:
De 5 duurste chocoladesoorten ter wereld
Sluiten