Alex Ebbers
Alex Ebbers Article 18 nov 2014

De 17 raarste, geweldigste en meest nutteloze websites van het wereldwijde web

Het wereldwijde web staat vol met toffe dingen, maar ook is er een heleboel troep op te vinden, waar werkelijk niemand iets aan heeft. Hier vind je een lijstje met de zeventien raarste, meest bijzondere, vaak nutteloze, maar ook heel bruikbare websites. Kijk verder en laat je verbazen door de wondere wereld die het internet heet.

De relaxte versie van YouTube

Deze website is gemaakt door YouTube en is in principe precies hetzelfde, maar ziet er alleen tien keer beter uit. De bedoeling van de website is om van YouTube een relaxte ervaring te maken.

Pointer Pointer

Deze website is net zo nutteloos als dat hij geweldig is. Houd je muis op een bepaald punt op de pagina en de website zoekt naar een afbeelding van iemand die naar je muis wijst. Klinkt gek, is het ook.

Hacker Typer

Heb je altijd al een computer willen hacken? Dan is dit de website voor jou! Natuurlijk kun je (helaas) niet echt iets hacken met deze website, maar hij laat het lijken alsof je een echte professional bent. Leuk voor op kantoor.

Listen to YouTube

Deze website is eigenlijk best handig en nog makkelijk in gebruik ook. Plak de URL van een YouTube-video in de downloadbalk en hij zet het geluid uit de video om in een MP3-bestand.

De originele Space Jam website

Heb je je ooit afgevraagd hoe het internet eruitzag toen je nog klein was? In één woord: verschrikkelijk. Maar toch is het leuk om eens een kijkje terug in de tijd te nemen om te zien hoe slecht het er toen allemaal eigenlijk uitzag. Het is maar moeilijk te geloven dat Warner Bro’s écht deze website hebben gemaakt…

Big-ass message

De naam zegt het eigenlijk al. Typ een woord of zin, kies een stijl en de website laat de boodschap gigantisch groot zien. Niet meer, niet minder.

Imo

Deze website is niet raar en ook niet geheel onbruikbaar. Door middel van deze website kun je namelijk berichtjes naar je vrienden sturen. Net zoals WhatsApp, alleen hier kun je berichten sturen via Facebook, Skype, Google Talk en nog meer. En dat allemaal vanaf één website!

Pastebin

Dit is best handig als je veel aan het knippen en plakken bent. Deze website laat je namelijk alles wat je erin plakt bewaren. En als je echt heel nieuwsgierig bent kun je zelfs tussen de plaksels van andere mensen kijken, om te zien wat zij allemaal bewaren.

What the fuck should I make for dinner

Altijd weer dat dilemma: wat gaan we vanavond eten? Met deze website hoef je je dit nooit meer af te vragen, want hij geeft je (op een erg bijzondere manier) advies over wat je vanavond wellicht zou kunnen eten.

Screenr

Met Screenr kun je via je computer geluid opnemen en dit direct op YouTube plaatsen. Je hebt er geen programma’s voor nodig en het is volledig gratis.

Topsy

Als je benieuwd bent naar wat mensen de afgelopen paar uur, dagen, maanden of zelfs jaren hebben getweet hoef je het maar op te zoeken op Topsy en je komt het te weten. Je kunt ook zoeken naar links, foto’s, video’s en invloedrijke personen op het gebied van een bepaalde trend.

The Salmon of Capistrano

Beweeg je muis over het scherm en de vissen bewegen mee. Deze website doet eigenlijk helemaal niks en is ook nergens goed voor, maar misschien is dat (en de geweldige achtergrondmuziek) juist wel de reden dat het zo leuk is.

TinEye

Plaats een afbeelding in TinEye en de website gaat voor je opzoek of de afbeelding ook nog ergens anders op het internet staat.

Iruler

Ook deze website doet weer precies wat de titel aangeeft, hij toont een liniaal op je beeldscherm. Heel handig…

Eatsly

Alleen al van het kijken naar deze website ga je watertanden, en de heerlijke gerechten staan er ook nog eens bij! Maar geef toe… hoe vaak hebben we al niet tegen onszelf gezegd dat we écht een keer die homemade-Snickers gaan maken, terwijl we zelf ook wel weten dat we het toch nooit gaan doen.

Grandpa no clothes

Ja… wat zullen we hier eens over zeggen. Klik op het zwarte balkje en oordeel zelf.

Simplynoise

Wat is er nou fijner dan het geluid van ruis? Via deze website kun je naar witte ruis luisteren, maar ook naar roze of bruine ruis (ja, dat schijnt dus te bestaan). Het klinkt misschien stom, maar het is eigenlijk best een relaxed geluid.


Reageer op artikel:
De 17 raarste, geweldigste en meest nutteloze websites van het wereldwijde web
Sluiten