De 11 leukste spelletjes om te doen als de stroom uitvalt

Stel je voor. Het is vrijdagavond, je zit voor de tv mét je telefoon in je handen en hebt net een glas cola uit de koelkast gepakt. Valt de stroom uit. Geen licht, geen tv en geen koelkast. En tot overmaat van ramp is ook je telefoon bijna leeg. Ook geen spelletjes op je telefoon dus. Wat nu?

Gelukkig zijn daar dan nog altijd de échte spelletjes. De bordspellen. Sommigen mensen vinden ze een beetje stoffig, maar deze bordspellen verbinden. Ze brengen je samen met je vrienden en maken het ouderwets gezellig.

Dus, of de stroom het nu doet of niet, misschien is het een idee om de telefoons eens weg te leggen en samen de oude tijden van spelletjes weer te herbeleven. We hebben een aantal klassiekers voor je op een rijtje gezet om weer lekker geïnspireerd te raken.

Mens erger je niet

Haast niets is leuker dan een echte klassieker uit de kast te trekken en elkaar op zo’n donkere avond eens lekker te ergeren. Hét spel om te spelen met je ouders en de familie, maar ook super leuk om met je vrienden te spelen. Als het gezelschap goed is en je met elkaar durft te spelen, is het spel fantastisch.

Monopoly

Een stiekeme favoriet. Het is altijd strijd om het Spui en de Kalverstraat. Dé meest gewilde straten, althans, met dit spelletje dan. Houd de bank goed in de gaten, wat zijn nog wel eens de valsspelers onder ons.

Ganzenbord

Eigenlijk wordt dit spel altijd een beetje vergeten. Het wordt niet continu vernieuwd zoals dat bij Monopoly wel gebeurt, maar toch verdiende het spel een plek in de enige echte top 11 old school spelletjes. Overleef de hindernissen en ga zo snel mogelijk naar de finish!

Scrabble

Dit fijne woordspel staat of stond ook als app op je telefoon onder de naam Wordfeud. Hier kon je ook maar met een bepaald aantal letters worden leggen op het bord. Inclusief 2x- en 3x-woordwaarde. Maargoed, nu je je telefoon even weg hebt gelegd is het natuurlijk veel leuker om dit spel in de oorspronkelijke offline status te spelen.

Rummikub

Hét ultieme spelletje om je medespelers he-le-maal mee gek te maken. Met de steentjes met nummertjes kun je niet lui achterover leunen, je moet het net als bij een kaartspelletje blijven opletten. En winnen natuurlijk.

Kaarten

Lekker ouderwets, maar wel het makkelijkst. Overal hebben ze wel kaarten en ben je je eigen kaarten kwijt, dan schaf je een nieuwe dock aan voor nog geen euro. Met kaarten kun je superveel varianten spelen. Van jokeren tot duppen tot klaverjassen. Met kaarten vermaak je je sowieso.

Cluedo

Ben jij een echte rechercheur? Bij Cluedo is goed denkwerk en oplettendheid nodig. Ga opzoek naar de moordenaar, het moordwapen en de geheime locatie.

Wie is het?

Een beetje verstrooid zeker? Met dit spel weet je zelf niet wie je bent en dat is precies waar je naar opzoek moet. Ben ik kaal? Een jongen of een meisje? Het zijn allemaal vragen die langs komen, máár ze mogen alleen met ja en neen beantwoord worden.

Bron: Bol.com

Twister

Voor dit übertoffe spel moet je wel enigzins lenig zijn. Net die nieuwe strakke broek aan? Dan raden we aan dit spel niet te spelen, of de broek moet uit natuurlijk. Twister is stiekem het grappigst voor degene die draait en jullie dus in de meest onmogelijke posities ziet.

[RELATED id=’221367′]

Jenga

Kan je niet tegen stress? Dan is dit niet het ultieme spel voor jou en moet je misschien een ander spel uit de lijst kiezen. Bij jenga gaat het namelijk snel. Je bloeddruk stijgt zodra er een aantal stenen uit zijn en jij aan de beurt bent. Je moet tactisch en slim spelen, maar je weet nooit wanneer het zo ver is.

30 seconds

Over een hoge bloeddruk gesproken: 30 seconds is zo’n spel waardoor sommige mensen het allemaal niet meer aan kunnen. Deze nieuwkomer bestaat pas een aantal jaar, maar mag zich nu al een klassieker noemen. Bij dit spelletje moet je in 30 seconden (joh!) zoveel mogelijk titels en namen van je kaartje omschrijven. Eigenlijk een soort van Verboden Woord in een nieuw en hip jasje.

Bron: Bol.com
Reageer op artikel:
De 11 leukste spelletjes om te doen als de stroom uitvalt
Sluiten