Dankzij deze mooie SMS-dienst worden daklozen én hun dierenvrienden de winter door geholpen

Waarom hebben daklozen eigenlijk zo vaak een hond bij zich? Wij begrepen het eerst ook nooit zo goed. Tot we deze prachtige fotoserie zagen. Toen wisten we het meteen. Onvoorwaardelijke liefde, dát is exact de reden waarom dakloze mensen vaak een hond hebben. Het leven op straat is nou eenmaal al eenzaam genoeg, dus een maatje in de vorm van een hond (of kat) die altijd voor je klaar staan kan ontzettend veel voor je betekenen.

Maar wat nou als je hond opeens iets mankeert? Je hebt toch het beste met het beestje voor, dus wil je er alles aan doen dat hij er gauw weer bovenop komt. Alleen heb je als dakloze vaak niet de financiële middelen om je hond te laten checken bij een dierenarts, of de juiste medicijnen te kopen. Gelukkig is daar door Vodafone Street Messenger tegenwoordig verandering in gekomen. Deze service zorgt er namelijk voor dat daklozen (en hun dieren) een steuntje in de rug krijgen door middel van een SMS- of Whatsapp-bericht. Op deze manier worden vooral de ‘nieuwe daklozen’ wegwijs gemaakt in hun nieuwe wereld. Ze krijgen twee keer per dag een bericht dat veel voor ze kan betekenen. Van een simpel motiverend berichtje en de laatste weersvooruitzichten tot een uitnodiging voor een lekkere maaltijd.

Maar niet alleen de daklozen zelf krijgen hiermee de hulp die ze nodig hebben, ook de gezondheid van de dieren is minstens zo belangrijk. Dus ook aan hen wordt gedacht door Vodafone Street Messenger. Hoe dan precies? Dat laat de inspirerende video hieronder je zien.

Wat een simpel SMS’je al niet kan betekenen, nietwaar?!

Wil je zelf ook een dakloze een hart onder de riem steken?

Dat kan. Eerder lieten we je hier al zien hoe je met kleine, maar betekenisvolle gebaren al ontzettend veel kunt betekenen voor een dakloze. Vooral in de winter. Maar wil je nog meer voor ze betekenen of ze gewoon hart onder de riem steken? Dan kun je contact opnemen met de Vodafone Foundation via [email protected]. Samen gaan we het verschil maken!

Nieuwe daklozen

Hoe moeilijk het ook is voor te stellen, toch neemt het aantal daklozen nog altijd toe. Sinds 2009 is het aantal daklozen namelijk met 74% gestegen en zijn er 13.000 daklozen bij gekomen. Alleen al in Amsterdam melden zich elke dag 5 nieuwe daklozen. En juist voor de ‘nieuwe daklozen’ is het leven op straat vaak nog éxtra zwaar omdat ze nog niet street wise zijn. Ze hebben simpelweg nog geen idee hoe ze moeten overleven op straat. Een extra steuntje in de rug (om ze hopelijk gauw weer van de straat te krijgen) is daarom ook meer dan welkom.

En juist daarom is dit zo’n prachtig initiatief! Meer weten? Lees hier alles over Vodafone Street Messenger.

In samenwerking met Vodafone

Reageer op artikel:
Dankzij deze mooie SMS-dienst worden daklozen én hun dierenvrienden de winter door geholpen
Sluiten