Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 23 aug 2016

Daklozen gefotografeerd in de functie die ze eigenlijk zouden willen hebben

De Amerikaanse Fotograaf Horia Manolache zamelt via Indiegogo geld in, omdat hij een boek wil publiceren met daarin de foto’s van daklozen in de functie die ze graag hadden willen bereiken in het leven.

Het boek zal de titel ‘The Prince and the Pauper‘ krijgen. Het doel is om de daklozen op een vernieuwende manier te benaderen zodat hun verhalen ook gehoord en gelezen zullen worden.

Om het project te kunnen verwezenlijken moest de 31-jarige creatieveling wel behoorlijk zijn best doen. Hij ging langs bij hotels, garages, en ging heel San Francisco door. Zijn vrouw heeft hem geholpen door bijvoorbeeld het haar te knippen en een mobiele studio te managen. En… Het resultaat mag er zijn:

“Max is een veteraan. Hij heeft maar liefst 43 jaar in het leger gezeten. Op het moment dat hij terugkwam in de samenleving heeft hij alles opgezegd en is op straat gaan leven. Hij heeft nu een alcoholprobleem en hij kan bijna niet lopen door gezondsheidsproblemen. Hij vindt het erg jammer dat hij zijn dochters niet meer spreekt.”

“Ik ontmoette Frank bij Hunterspoint, San Francisco. Hij woonde in een zelfgemaakte trailer samen met zijn vrouw en hun hond. Als kind leefde hij zo luxe dat hij zelfs een butler had, maar door de drugs is zijn leven een stuk armer geworden. Een grote angst van Frank is dat de politie zijn trailer inneemt.”

“Tammy is een ster in Height Street, San Francisco. Als zij geen glimlach op je gezicht kan toveren, dan kan niemand dat. Haar grootste pijn is dat haar oma en haar eerste man haar kinderen hebben weggenomen van haar.”

“Honey is van huis weggelopen omdat haar echtgenoot agressief is. Ze had eerst een auto waar ze in kon slapen maar die is inmiddels kapot gegaan en ingenomen. Nu slaapt ze in het park en zingt ze in hotels.”

“Bill moest vluchten uit de staat waar hij in woonde. De reden is een beetje mysterieus, maar het was óf de bak in, óf vluchten. Hij zou graag de bovenstaande foto’s naar zijn moeder willen sturen zodat ze hem herkent als hij ooit terugkomt.”

“Henry was verslaafd aan drank en aan drugs. Nu verkoopt hij nieuwskrantjes voor de daklozenopvang. Dat hij moest kiezen tussen zijn vader en zijn moeder heeft hem getekend voor het leven.”

Benieuwd naar meer verhalen die Horia in beeld heeft weten te brengen? Check dan even zijn post op Bored Panda. Zou jij trouwens denken dat deze mensen dakloos zijn? Eigenlijk niet, toch?

Reageer op artikel:
Daklozen gefotografeerd in de functie die ze eigenlijk zouden willen hebben
Sluiten