Dit was de eerste kat die de ruimte in ging. En deze designer wil dat er een standbeeld van komt

Toen de Britse designer Matthew Serge Guy een oude theedoek tegenkwam met daarop een kat afgebeeld die de ruimte in is gegaan, werd hij nieuwsgierig. Wie is die kat? En is dat écht gebeurd? Hij wilde meer te weten komen van deze astro-kat, waar vooralsnog geen naam van bekend was. Hij deed research naar deze avontuurlijke kat, en jawel… Hij kwam er achter dat de kat Félicette heette en dat ze écht de eerste en enige kat was die de ruimte in werd gelanceerd, op 18 oktober 1963 om precies te zijn.

Een ware heldin dus! En helden… tja die moeten een eigen standbeeld krijgen toch?! Daarom zette hij een crowdfunding op om geld in te zamelen voor een standbeeld in Parijs (daar waar Félicette woonde), gemaakt door (dieren)beeldhouwer Gill Parker.

Maar wie was Félicette nou eigenlijk?

Vind jij ook dat Félicette een eigen standbeeld moet krijgen? Dan heb je nog maar een paar uur om aan de crowdfunding te doneren. Ze hebben namelijk nog een laatste duwtje in de rug nodig om het doel te behalen… Doneren kan hierrrr! Overigens zie je daar ook de plannen voor het uiteindelijke standbeeld én zie je wat je er voor terugkrijgt als je de crowdfunding steunt.

Bekijk ook: 10 verrassende feitjes over katten waar je nog niet van af wist

kat
Reageer op artikel:
Dit was de eerste kat die de ruimte in ging. En deze designer wil dat er een standbeeld van komt
Sluiten