Froot 11 jul 2017 Sissy Westerhuis

Cool! Deze Amerikaanse gebruikt haar prothese als uithangbord tijdens haar reis door Europa

Je hebt reizigers die zo nu en dan hun koffers pakken en je hebt reizigers die onwijs vastberaden zijn. Reddit-gebruiker devgal behoort tot die laatste categorie. Dat ze dat ‘moet’ doen met een prothese is wat haar betreft geen excuus. We kunnen het je sterker vertellen: ze gebruikt haar prothese om op te schrijven waar ze is! Zo weet ze haar prothese multi-inzetbaar te maken. Nice!

De Amerikaanse ging maar liefst 4,5 week op reis door Europa. Net als vrijwel elke andere vakantieganger legde ze haar reis vast met foto’s waarop ze er dolblij uitziet. Monumenten en toeristische hoogtepunten werden bezocht. Tot zover niets bijzonders dus. Toch deed ze iets opvallends: ze gebruikte haar been als uithangbord – letterlijk – waarop ze de plaatsnamen kalkte van plekken die ze bezocht.

Door een aangeboren botziekte werd haar rechteronderbeen al gauw afgeschreven. Dus van jongs af aan weet devgal al hoe het is om met een prothese te leven. Een lange wandeling is misschien niet haar favoriete bezigheid; ze weigert bij de pakken neer te gaan zitten. Als voorbereiding op haar reis naar ons continent besloot ze dan ook om haar prothese met schoolbordverf te bespuiten en zo werd het dus een handig bord. Aan haar been of in haar hand, dat maakt niet uit… Als de prothese maar in beeld komt.

En: gelijk heeft ze. Genieten is misschien wel het belangrijkste dat je kunt doen. Zo te zien is dat haar gelukt:

Wenen, Oostenrijk

Kopenhagen, Denemarken

Praag, Tsjechië

Boedapest, Hongarije

Barcelona, Spanje

Parijs, Frankrijk

Kliffen van Moher, Ierland

Dublin, Ierland

Amsterdam, Nederland

Brussel, België

Athene, Griekenland

Santorini, Griekenland

München, Duitsland

Stockholm, Zweden

En terug in haar geliefde Philadelphia, in de VS

Na het zien van deze beelden kunnen we maar één ding zeggen: deze griet is aan het genieten!

Ga jij nog op vakantie deze zomer? Dan kun je deze apps zeker goed gebruiken. Zou je wel op vakantie willen maar kan je geen reismaatje vinden? In je eentje de wereld verkennen is ook hartstikke leuk!

Reageer op artikel:
Cool! Deze Amerikaanse gebruikt haar prothese als uithangbord tijdens haar reis door Europa
Sluiten