Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 26 feb 2018

Deze jongeman heeft zijn complete gezicht vol laten tatoeëren, inclusief zijn oogballen én zijn lippen

Zoals je misschien wel weet is Froot dol op tatoeages. Groot, klein, véél of juist heel bescheiden. We hebben al een hoop gezien, maar deze uitvoering deed ons toch even opkijken. De 27-jarige Eli Ink uit Brighton (Engeland) is al tien jaar bezig om zijn hele gezicht vol inkt te tatoeëren en heeft inmiddels ook zijn oogballen en zijn lippen meegenomen.

Een bericht gedeeld door Eli (@eliinkpiercer) op

Eigen lijf als canvas

We kunnen we stellen dat Eli verslaafd is aan inkt. Hij heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Maar ook heeft hij er zijn eigen kunstwerk van gemaakt, met zichzelf als canvas. Het willen begrijpen hoeft niet, van Eli: “Naar mijn idee ben ik de enige die deze transitie écht zal begrijpen. Ik probeer niet mezelf te verklaren aan iemand.”

Overal inkt

Al zijn hele leven is hij gefascineerd door kunst. In gesprek met Mail Online vertelt hij dat bodyart een vervolgstap voor hem is. “Ik wilde eruitzien als een abstract figuur uit Picasso’s werken. Ik hou van het abstracte. Pure expressie.”

Een bericht gedeeld door Eli (@eliinkpiercer) op

Niet zonder gevaar

Het tatoeëren van zijn oogballen was niet zonder gevaar: “Dat is een risico dat je neemt als je iemand dicht bij je ogen laat. Chirurgen kunnen ook fouten maken.”

Overigens heeft de transformatie zijn liefdesleven niet veranderd. Zijn vriendinnetje Holly is nog altijd dolverliefd op hem. Ook zijn werk wordt niet belemmerd door zijn verschijning.

Een bericht gedeeld door Eli (@eliinkpiercer) op

Klaar?!

Eli heeft laten weten nog niet klaar te zijn met zijn transformatie: “Ik zal nooit klaar zijn. Het zal me de rest van mijn leven duren om dit af te maken en te perfectioneren.” Wil je de Engelsman volgen op Instagram? Dat kan.

Reageer op artikel:
Deze jongeman heeft zijn complete gezicht vol laten tatoeëren, inclusief zijn oogballen én zijn lippen
Sluiten