De desserts van deze chef zien eruit als alledaagse gore dingen

Een beschimmeld stuk fruit of gebruikte spons als dessert? Liever niet! Maar in het geval van chef Ben Churchill zou je het misschien toch willen overwegen.
Chef tovert met toetjes
Een dessert kan een diner maken of breken. Het is immers de laatste smaak die je met je meeneemt wanneer je het restaurant verlaat. En dat dit dessert een essentieel stukje is in je restaurant ervaring heeft chef Ben Churchill goed begrepen. De beste man maakt niet alleen de lekkerste toetjes, maar komt ook met de gekste creaties. Hapje asbak?
De kracht van de chef ligt bij de zogeheten food illusions. Churchill tovert toetjes om tot alledaagse dingen als schuursponsen, appels en zeep. Maar om de smaakpapillen extra te verrassen doet hij er een schepje bovenop. De sponsen zijn gebruikt, asbakken zitten vol met opgerookte peuken en het fruit is beschimmeld. Mooiste van alles? Die asbak is gewoon een combinatie van lapsang, merengue en Panna Cotta. Ziet er dus heel vies uit, maar smaakt heerlijk!
Chef Instagram
Ben Churchill doet het zooitje volledig op eigen houtje en deelt al zijn toetjes op Instagram. Niet alleen met foto’s, maar ook met korte video’s over het maken van de desserts. Ondanks het feit dat de chef met “vieze desserts” werkt, maakt hij ook een zooi desserts die er heerlijk uitzien. Zoals deze bijvoorbeeld.
Denk jij nu van ‘hier wil ik meer van zien’, dan begrijpen wij dat volkomen. Ben Churchill heeft een boek geschreven dat volstaat met dit soort desserts. De recepten staan er gewoon naast zodat je zelf ook lekker aan de bak kan. Food Illusions Vol.1 is hier te vinden.