A. de Jong
A. de Jong Froot 13 jun 2018

Ja hoor, hij wel! Casey Neistat test een van de eerste vliegende auto’s

Casey Neistat, de godfather van de YouTubers, heeft een droomleventje. Beetje babbelen, video’s monteren en geld binnenharken. Iets wat hij allemaal heel goed kan en dat levert hem nogal wat privileges op. Zo mocht hij deze week een testvlucht maken in een ven de eerste vliegende auto’s, die meer dan 600.000 euro kost.

Casey Neistat de lucht in

Ja, het tijdperk van de vliegende auto’s komt eraan en YouTube-ster Casey Neistat geeft zijn kijkers (en dat zijn er nogal wat) alvast een beeld van de toekomst. De auto heet Kitty Hawk, wat op ons overkomt als een combinatie tussen cute en stoer.

De Kitty Hawk is door de FAA geclassificeerd als een ultralichte flyer, wat betekent dat potentiële klanten geen speciale vlieglicentie nodig hebben om het te gebruiken. Na twee uur training had Casey voldoende kennis om het toestel geheel zelf te besturen. Bizar.

Kitty Hawk

Het project rond Kitty Hawk wordt gefinancierd door Google mede-oprichter Larry Page, een toonaangevende innovator in de wereld van vliegende auto’s. Overigens is Kitty Hawk niet het eerste bedrijf dat een dergelijk voertuig op de markt brengt. Die eer is van de Nederlandse ontwerpers PAL-V, die hun product op een recente autoshow onthulden.

Reageer op artikel:
Ja hoor, hij wel! Casey Neistat test een van de eerste vliegende auto’s
Sluiten