Froot 11 mei 2016 Sissy Westerhuis

Canadese vliegmaatschappijen overtreden eigen regels zodat honden mee kunnen vliegen

In Canada woeden al enige tijd heftige branden en de situatie is in sommige gebieden niet meer te houden. Ook in de gemeente Fort McMurray is de situatie levensgevaarlijk geworden. Al 80.000 mensen moesten geëvacueerd worden. Maar… er wonen natuurlijk niet alleen mensen in de gemeente, ook de dieren moesten worden veilig gesteld.

Daar dacht piloot Keith Mann hetzelfde over en hij besloot de regels van zijn vliegtuigmaatschappij te breken: dieren mogen nu tijdelijk ook mee in de passagiersruimte.

Tegen Metro News zegt Mann: ‘We houden allemaal van dieren. Het is belangrijk voor eigenaren om hun huisdieren mee te nemen zodat ze bij elkaar kunnen blijven. Ik ben blij dat ik deze keuze heb gemaakt.’

Vliegtuigmaatschappijen West Jet en Canadian North helpen nu om mensen en dieren veilig te stellen. En niet alleen honden, maar ook katten, vogels, konijnen en zelfs kikkers zijn te vinden tussen de mensen. Hoera!

And we are evacuated….again!! #yyc bound!!! #madeitout #enroutetosafety #ymmevacuees #ymmfire #labsofinstagram #rescuedogs

A photo posted by Amanda Weger (@its_none_of_your_fitness) on

Wist je trouwens dat je in het vliegtuig áltijd bij het raampje moet gaan zitten? En wel hierom.

Reageer op artikel:
Canadese vliegmaatschappijen overtreden eigen regels zodat honden mee kunnen vliegen
Sluiten