A. de Jong
A. de Jong Froot 24 jul 2018

Camping hacks waarmee je gaat imponeren tijdens het kamperen

Of je nou gaat wildkamperen of op een camping staat, je komt altijd in een situatie terecht dat je een handige tool moet creëren die je niet bij je hebt. Daarnaast is het gewoon leuk om je campinggenoten te imponeren met jouw skills en trucjes. 17 camping hacks die daarbij helpen.

1. Gebruik salie tegen muggen

Word je ook altijd flink te grazen genomen door muggen als je net lekker zit te chillen bij je kampvuur? Gooi dan wat salie op het vuur. De geur houdt muggen voorlopig wel even op afstand. Ook deze planten helpen tegen muggen.

camping hacks

2. Deodorant is handig tegen jeuk

Toch geprikt? Deodorantrollers werken bijzonder goed tegen jeuk. Ook tijgerbalsem werkt top (en is makkelijk mee te nemen).

camping hacks

3. Maak van een fles een lepel

Eigenlijk van iedere moderne petfles kun je lepel maken. Zo simpel, dat we het niet gaan uitleggen.

camping hacks

4. Ducttape om je fles als back-up tape

Het is sowieso handig om altijd wat ducttape mee te nemen, maar wie niet voortdurend een grote rol bij zich wil hebben doet er goed aan om wat tape om zijn fles of bidon heen te plakken. Zo heb je altijd wat tape bij je voor noodsituaties.

camping hacks

5. Eieren in een fles bewaren

Eieren vormen het perfecte ontbijtje als je de wildernis in trekt, maar het meenemen ervan kan nogal een crime zijn. Makkelijker is het om de eieren simpelweg te klutsen en ze mee te nemen in een fles. Ruimte- en tijdbesparend.

camping hacks

6. Kruiden in Tic-Tac doosjes…

En als je jouw eten dan ook nog een beetje op smaak wil brengen, neem kruiden dan mee in Tic-Tac doosjes.

camping hacks

7. …of in rietjes

En als je nog minder nodig denkt te hebben, brand dan wat rietjes aan één kant vast, doe er wat kruiden in en brand vervolgens de andere kant ook dicht. Zo heb je minipakketjes kruiden.

camping hacks

8. Dip je marshmallows in Baileys

Wil je die geroosterde marshmallows bij het kampvuur net even wat epischer maken? Dip ze dan in Baileys (of een andere drank). Gegarandeerde bonuspunten bij de andere aanwezige kampeerders, die toch al zo onder de indruk waren van jouw camping hacks.

camping hacks

9. Spek en eieren in een papieren zak

Voor dit geweldige ontbijtje heb je geen eens een pan nodig. Slechts een papieren zak en een mooi open vuurtje volstaan. Hier vind je de instructies hoe je dit simpele gerechtje klaarmaakt.

camping hacks

10. Knutsel zelf een douche in elkaar

Meer dan een jerrycan en een gieter heb je niet nodig. Hier vind je de instructies.

camping hacks

11. Ga met een kaars langs je ritsen

Om de ritsen van je tent soepeler te laten lopen, ga je er lichtjes met een kaars bij langs. Een van de handigste camping hacks die we kennen.

camping hacks

12. Flesje warm water in je slaapzak

Altijd koude voeten tijdens het slapen? Vul je waterfles of bidon met heet water en gooi deze even voor bedtijd onderin je slaapzak.

camping hacks

13. Behandel één paar sokken als heilig

Houd één paar sokken altijd in je slaapzak en trek deze alleen aan als je slaapt. Dit zijn je heilige sokken die nooit en te nimmer nat zullen worden.

camping hacks

14. Droog je schoenen met papier of een t-shirt

Zijn je schoenen helemaal doorweekt? Haal de binnenzooltjes eruit en prop er wat kranten in of een t-shirt. De binnenkant droogt zo een stuk sneller (al raden we je wel aan dit ‘s nachts te doen, het is niet alsof we magie verkondigen).

camping hacks

15. Gebruik nacho’s als aanmaakblokjes

Gebruik nacho’s, verjaardagskaarsjes of handzeep om je vuur mee op gang te brengen. Alle drie fungeren ze als prima alternatief voor aanmaakblokjes. Wat je ook kunt doen is voor je reis even het pluis uit je wasdroger opsparen en in een lege toiletrol stoppen. Ook dit werkt prima om je vuurtje mee aan te krijgen.

16. Broodclipjes zijn handige wasknijpers

En ze nemen totaal geen ruimte in beslag. Toegegeven, er zijn nuttigere camping hacks, maar deze is alleen al leuk om te benoemen tijdens het ontbijt.

camping hacks

17. Gebruik een frisbee als bord (ook geschikt voor andere camping hacks)

Een frisbee heeft elf verborgen functies als camping tool.

camping hacks, frisbee

Nog meer camping hacks

Mochten deze 17 camping hacks je niet genoeg zijn, in deze video zie nog eens 25 andere camping hacks.

Reageer op artikel:
Camping hacks waarmee je gaat imponeren tijdens het kamperen
Sluiten