Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Froot 13 nov 2017

Wow! Deze Boeing 777 wordt vlak boven Schiphol geraakt door de bliksem

Het is herfst in Nederland en dat betekent regen, wind en zo nu en dan ook onweer. Gisteren was het in delen van Nederland goed raak en rommelde het stevig in de lucht. Ook boven Schiphol was het flink raak. Ondanks de bliksem moet er wel gewoon gevlogen worden en dat leverde hele spectaculaire beelden op.

Hoe erg is dat?!

Vlucht KL743 vertrok aan het einde van de middag vanaf de Polderbaan richting Lima, maar werd vlak na het opstijgen getrakteerd op een flink schok. Dat klinkt en ziet er vooral heftig uit, maar echt gevaarlijk is het eigenlijk niet. Volgens de KLM zijn de moderne vliegtuigen ontworpen als grote bliksemafleiders en kan er eigenlijk niet zoveel fout gaan. Het gebeurt namelijk wel vaker dat een vliegtuig wordt geraakt door de bliksem.

Pfiew!

De passagiers in het vliegtuig hebben het waarschijnlijk niet eens gemerkt dat ze geraakt werden. Volgens de woordvoerder van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij hebben ze misschien wat gehoord, maar verder niets. De beelden zijn dan misschien spectaculair, het is dus lang niet zo gevaarlijk als het lijkt. Gelukkig maar!

Vliegtuigen kunnen dus wel tegen een stootje, maar dat wist dit jongetje waarschijnlijk allemaal al.

Reageer op artikel:
Wow! Deze Boeing 777 wordt vlak boven Schiphol geraakt door de bliksem
Sluiten