Tessa Ham
Tessa Ham Froot 27 jun 2018

Lang leve diversiteit: lesbisch sportkoppel siert cover Body Issue 2018

Elk jaar brengt sportzender ESPN een editie van het magazine Body Issue uit, waarin sporters naakt poseren. Niet om jou slecht te laten voelen over de pizza die je gisteren naar binnen hebt gewerkt, maar juist om te laten zien dat elk lichaam anders is.

Hoe ziet een atleet eruit? Lang, gespierd, slank of juist kort? Je kunt die vraag eigenlijk niet fout beantwoorden. Atleten zijn er in alle maten, vormen, huidskleuren, seksuele voorkeuren en geslachten en lichamelijke belemmeringen. Dat is precies wat het magazine van sportzender ESPN wil laten zien sinds hij voor het eerst verscheen in 2009.

Lesbische sporters op de cover

In de tiende editie van het blad verschijnt er voor het eerst een koppel van hetzelfde geslacht. Basketbalster Sue Bird en haar vriendin voetbalster Megan Rapinoe kregen de eer. “Het laat wel zien hoe ver we zijn gekomen”, zegt Megan Rapinoe in het interview met het blad. “We zijn niet alleen vrouwelijke atleten, maar ook nog eens aan het daten. Dat is wel stoer.” De twee vonden het belangrijk om te poseren voor Body Issue. “Zichtbaarheid is belangrijk.”

https://www.instagram.com/p/BkhPlo3H7rL

Diversiteit in de Body Issue

Het is zeker niet de eerste keer dat het magazine misconcepties over atleten en hun lichamen onderuithaalt en de diversiteit in de sportwereld laat zien. In 2010 was tennisster Esther Vergeer, die in een rolstoel zit, te zien in het blad. En in 2014 zorgde honkbalspeler Prince Fielder voor wat meer body positivity met de hashtag #HuskyTwitter. Triatleet en transgender Chris Mosier was twee jaar geleden in het magazine te zien.

De Body Issue van 2018

Je kunt op de website van Body Issue de foto’s zien van de zestien totaal verschillende atleten in de editie van 2018. Naast Sue Bird en Megan Rapinoe, zijn bijvoorbeeld ook de 63-jarige golfer Greg Norman en American Football-speler Saquon Barkley in hun geboortekostuum te bewonderen.

Reageer op artikel:
Lang leve diversiteit: lesbisch sportkoppel siert cover Body Issue 2018
Sluiten