Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 16 mrt 2017

In Londen ligt er om een prachtige reden een bloemenzee van 2100 verlichte narcissen

Ieder jaar in maart kun je in Londen een enorme bloemenzee vinden. Narcissen, welteverstaan. Dit jaar zijn de bloemen op Paternoster Square extra speciaal, want ze staan er met een prachtige reden. In samenwerking met Greyworld, een collectief van kunstenaars, en Marie Curie (een liefdadigheidsinstelling dat zich vooral richt op terminaal zieken) zijn er duizenden bloemen met de hand gemaakt.

Iedere handgemaakte bloem staat voor een Marie Curie verpleger en symboliseert het brengen van licht in de donkerste uren. Mocht je er langs lopen dan kan je horen hoe verplegers brieven voorlezen die zij van familieleden van patiënten hebben ontvangen. Het is een hartverwarmend geheel.

Ieder jaar houdt het Marie Curie een inzamelingsactie, onder de naam Great Daffodil Appeal. Hierbij wordt gevraagd om te doneren en om je steun je laten blijken aan de instelling en de mensen die er werken. “Ik hoop dat de Garden of Light mensen meer dan ooit aanmoedigt een narcis te dragen en de verplegers aan te moedigen,” aldus Dr. Jane Collins, de CEO van Marie Curie in de video over dit project. “Samen kunnen we er voor zorgen dat iedere narcis telt.” Mooi, zeg.

Een bericht gedeeld door Marie Curie UK (@mariecurieuk) op

Een bericht gedeeld door greyworld (@greyworld) op

Een bericht gedeeld door Paul Magee (@magee.p) op

Een bericht gedeeld door Mari Jõemägi (@marijoemagi) op

Een bericht gedeeld door Yueny (@yueny527) op

Een bericht gedeeld door Carlotta London (@carlotta_ec1) op

Mocht je meer willen lezen over Marie Curie en hun project? Check dan even de website van de instelling!

Reageer op artikel:
In Londen ligt er om een prachtige reden een bloemenzee van 2100 verlichte narcissen
Sluiten