Hij dacht de bliksem in de verte te filmen. Maar opeens kwam het wel héél dichtbij

Toen de 38-jarige Noorse Daniel Modøl naar buiten ging om een storm ‘in de verte’ te filmen, had hij niet gedacht dat die storm zo snel dichtbij zou komen. Terwijl hij op zijn terras in Gjerstad, in het Noorse Aust-Agder, stond, filmde hij de bliksemschichten in het natuurgebied rondom zijn huis. Hoewel hij dacht dat de onweersbui op een zekere afstand bleef, dacht de donderwolk daar zelf anders over en kwam onverwachts heel dichtbij.

Want opeens slaat de bliksem in op zijn huis en in zijn achtertuin, op slechts 5 meter afstand van Daniel die daar rustig op zijn slippertjes stond te kijken. Helaas was hij niet snel genoeg om de bliksemschicht zelf vast te leggen (maar met het oog op zijn eigen veiligheid is dit misschien maar goed ook), maar de sporen die de bliksem achterliet zeggen genoeg.

Bekijk de video hieronder om te zien hoe onverwachts de bliksem zo dichtbij insloeg.
Pas op: het geluid is hard!

Daniel deed er verstandig aan de rest van de storm maar binnen uit te zitten. Maar ook binnen heeft de onweersbui z’n sporen achtergelaten. De ventilator die aan het plafond hing was er af gevallen en er waren overal brandplekken te zien die afkomstig waren van de elektriciteit van zijn modem.

Het mag wel duidelijk zijn: onweer kan levensgevaarlijk zijn, dus zoek het vooral niet van dichtbij op en schuil ook zeker niet onder een plek waar de bliksem makkelijk kan inslaan. Wat je wel moet doen bij onweer? Dat lees je hier.

Nou heeft Daniel nog aardig geluk gehad dat alleen zijn huis is beschadigd. Maar sommige mensen hebben meer pech met bliksem. Zo werd deze man maar liefst 7 (!) keer geraakt door de bliksem. Of moeten we dan eerder van geluk spreken, aangezien hij het zo vaak heeft overleefd?

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken![/likebutton]

Reageer op artikel:
Hij dacht de bliksem in de verte te filmen. Maar opeens kwam het wel héél dichtbij
Sluiten