Mark Hofman
Mark Hofman Froot 7 jul 2018

Zo maak je van een blikje een mini barbecue

De zomer is aanwezig, het zonnetje schijnt en de vakantie staat op het punt te beginnen. Een goed moment om de BBQ aan te slingeren. Zo maak je van een blikje een mini barbecue. Eentje die we kunnen toevoegen aan deze 17 camping hacks.

Je eigen mini BBQ voor vakantie

Tijdens je vakantie is het natuurlijk superleuk om een avondje de BBQ aan te slingeren. Maar wat als je hier heel veel zin in hebt, terwijl je helemaal geen barbecue voor handen hebt? Dan zet je toch zelf lekker een BBQ in elkaar? Geen dure Weber of fancy buitenkeuken, maar gewoon een grill die je maakt met een blikje.

Vakantie BBQ, mini barbecue, blikje

Barbecue van een blikje

Het is eigenlijk vrij simpel. Je pakt een aluminium blikje, bijvoorbeeld van de knakworsten die je gaat grillen, knipt hem door tweeën en maakt vervolgens vier gaatjes. Vervolgens monteer je schaniertjes en schroeven in het blikje en maak je beide helften aan elkaar vast. Nog een klein hendeltje erop om de BBQ mee te openen en je bent klaar.

Met ijzerdraad bouw je een grill waar het vlees op gaat. Daar leg je wat kooltjes onder, die je uiteraard voorziet van een vlammetje. Het vuur staat aan, de grill is klaar en het feest kan beginnen. Vlees erop, klepje dicht, en grillen maar.

Is dit nog iets te onduidelijk? Check dan onderstaande video van Mr Useful!

Meer Life Hacks? Check dan ook even dit artikel!

Reageer op artikel:
Zo maak je van een blikje een mini barbecue
Sluiten