Tessa Ham
Tessa Ham Froot 13 jun 2018

Jaaa! De iconische blauwe IKEA tas krijgt een make-over

Ja, dat lees je goed: de iconische blauwe IKEA tas krijgt een make-over. En wel eentje met bloemetjes. Scoren dat ding.

Metamorfose van de blauwe IKEA tas

Doordat IKEA af en toe samenwerkt met bekende merken en designers, haal je vaak de leukste spullen in huis voor een normale prijs. De nieuwe collectie ‘FØRNYAD’ is daar een voorbeeld van. Kleurrijk, arty en vrolijk. En het leukste is: ook oude favorieten van IKEA krijgen een make-over, inclusief de iconische blauwe tas.

Ikea tas, nieuwe collectie, design

De FØRNYAD is vooral gericht op het inrichten van een studentenkamer. Maar de notitieboeken, bureaulampen, vuilnisbakjes en andere producten in de collectie, zijn eigenlijk voor iedereen die de wereld een beetje willen opfleuren.

Klassiekers in een FÖRNYAD sausje

FÖRNYAD betekent ‘hernieuwd’, dus komen er in de collectie ook een paar oude favorieten voorbij in een nieuw jasje. De iconische blauwe tas, die ook jij wel eens hebt volgestopt met troep, noemden we al. Ook de bekende Klippan bank heeft een nieuwe hoes vol speelse patronen, felle kleuren en andere verrassingen.

Ikea tas, nieuwe collectie, design

Colette en designer Craig Redman

De inspiratie voor de nieuwe limited edition collectie deed IKEA op bij Sarah Andelman en Craig Redman. De blauwe stippen op het nieuwe design zijn namelijk typerend voor Colette, een fashion conceptstore in Parijs. Sarah Andelman was daar de oprichter en de vroegere creative director van. Craig Redman is een designer die voornamelijk bekend werd door zijn creatie Darcel Disappoints, een cynisch en grappig karakter met één oog, in de vorm van een ei.

ikea tas, nieuwe collectie, design

Het nieuwe patroon bestaat uit illustraties geïnspireerd op het leven in de Parijse parken, de blauwe stippen van Colette en de iconografie van Craig Redman. De FÖRNYAD collectie is in 2019 voor enige tijd verkrijgbaar in de IKEA winkels.

Zweedse balletjes, maar dan van meelwormen

IKEA is sowieso aan het knutselen met klassiekers, ook in de keuken. Zo komen er bijvoorbeeld Zweedse balletjes van meelwormen en vegan hotdogs op het menu. Lees meer over de revolutie in de keuken van het Zweedse bedrijf.

blauwe ikea tas, make-over, FØRNYAD
Reageer op artikel:
Jaaa! De iconische blauwe IKEA tas krijgt een make-over
Sluiten