Mark Hofman
Mark Hofman Froot 30 jun 2018

11 life hacks met Coca-Cola waar je mond van open valt

Sinds 1886 is Coca-Cola hét frisdrank merk van de wereld (met tegenwoordig ook een alcoholische drank). Maar wat blijkt? We hebben het al die jaren helemaal verkeerd aangepakt met het drankje. Niet werd Coca-Cola oorspronkelijk ontwikkeld als medicijn. 11 life hacks met Coca-Cola die je moet weten.

Life hacks met Coca-Cola

Bij de naam Coca-Cola denkt niemand aan het schoonmaken van het toilet. Of aan het ontroesten van zijn of haar gereedschap. Dat komt namelijk omdat we Coca-Cola meestal gewoon opdrinken. Maar dat het vloeibare suikergoedje heel veel meer kan doen, dat mag duidelijk zijn. Daarom hebben wij 11 life hacks voor je op een rij gezet. Zo heb jij Coca-Cola nog nooit gebruikt.

#1 Toiletreiniger

Wie veel Coca-Cola drinkt, moet naar het toilet. En wie het toilet veel gebruikt, moet hem schoonmaken. En dat doe je met Coca-Cola (het cirkeltje is weer rond). Om vlekken en vuil uit de toiletpot te krijgen, giet je er een blikje cola in. Vervolgens ga je de hele pot langs met je wc-borstel en is het zooitje in no-time weer schoon.

Coca-Cola, hacks, life hacks

#2 Vlekwerwijderaar

Vlekken uit de wc is niet het enige waar cola goed voor is. Wanneer je een beetje cola bij je wasmiddel gooit, trekken ook alle vlekken uit je kleding. Dit komt door het vele koolzuur en fosforzuur wat in Coca-Cola zit. Mooiste is dat de kleding er nog lekker van gaat ruiken ook. Ja, dat zijn nog eens life hacks.

Coca-Cola, hacks, life hacks

#3 Blij en roestvrij

In de categorie bekende ‘life hacks’: spullen ontroesten met Coca-Cola. Of je nu een muntje of gereedschap in een bak met het drankje legt, het komt er mooi en glimmend uit. Ook hier heeft het fosforzuur een rol in. Ditmaal wordt het corrosieproces in gang gezet, dat ervoor zorgt dat het roest loslaat.

Coca-Cola, hacks, life hacks

#4 Pijnstiller bij een kwallenbeet

Een kwallenbeet is alles behalve lekker, maar de pijn kan snel verholpen worden. Giet gewoon even wat cola op de plek waar de beet zit. Je zult zien dat de pijn als een malle wegtrekt. Let wel: een Calippo Cola werkt niet.

Coca-Cola, hacks, life hacks

#5 Gewoon ook de pan weer schoon

Dikke aanbaklaag in je pan? COLA! Giet een laagje in de pan en laat het heel even staan. Door de chemicaliën laat de aanbaklaag los en schrob je zo de pan weer schoon.

Coca-Cola, hacks, life hacks

#6 Cola gebruiken bij kauwgom in je haar

Coca-Cola is, net als kauwgom, hartstikke zoet. Maar het voordeel is dat dit, in tegenstelling tot kauwgom, niet je kapsel kan verpesten. In tegendeel zelfs. Wanneer jij per ongeluk kauwgom in je haar hebt zitten, kan je een schaar pakken. Althans, dat dachten we altijd. Schenk een klein beetje cola op de kauwgom en laat het een paar minuten intrekken. Je zult zien dat de kauwgom een heel stuk makkelijker uit het haar te vissen is.

Coca-Cola, hacks, life hacks

#7 Coca-Cola Brownie Jr.

Beetje boter, beetje cake mix en een zooi Coca-Cola. Voila, een lekkere snack! Vooral lekker bij het maken van een brownie.

Coca-Cola, hacks, life hacks

#8 Anti-vries

Winter? Daar moeten we toch nog niet aan denken! Maar misschien wil je het volgende wel onthouden. Krabben is namelijk helemaal ruk, maar met cola gaat het een stuk makkelijker. Wanneer je het drankje over je ruit schenkt, komt het ijs er na een paar minuten vanzelf af. Hoef jij helemaal niks meer te doen. Lekkere manier om de dag te beginnen? Dacht het wel. De plakkerige bende onder de motorkap en op je raam is een zorg voor later.

Coca-Cola, hacks, life hacks

#9 Blij met schone batterij

Coca-Cola heeft een dusdanig zuurgehalte dat je er een batterij mee schoon kan maken. En ja, zonder dat de batterij kapot gaat. Als jij dus pech hebt met je auto en je accu schoon gemaakt moet worden, dan is een flesje cola voldoende.

Coca-Cola, hacks, life hacks

#10 Een frisse smartphone

Je smartphone wassen met Coca-Cola. Dat kan toch helemaal niet? Inderdaad, dat kan helemaal niet.

#11 Gewoon ook nog de vloer schoon

Door met een serieuze noot. De vloer schoonmaken met Coca-Cola klinkt niet als iets wat kan, maar niets is minder waar. Pak een emmer met water, gooi er een blikje cola bij en dweil de vloer. Ik denk dat je hem lang niet zo glimmend bent tegengekomen.

Meer life hacks check je hierrr

Reageer op artikel:
11 life hacks met Coca-Cola waar je mond van open valt
Sluiten