A. de Jong
A. de Jong Froot 29 mei 2018

LOL: Bitcoin uitgelegd door kunstmatige intelligentie

De hele wereld heeft het over Bitcoin, maar slechts enkelen begrijpen er iets van. Die weten het dan alleen weer niet in normale taal uit te leggen. Maar die uitleg zijn zo helder als kristal vergeleken met de kunstmatige intelligentie (AI) van Botnik.

Voorspellende keyboards leggen uit

Botnik Studios bestaat uit een groep schrijvers en kunstenaars, die machine learning inzetten om allerlei creatieve dingen mee te doen. Onlangs postten ze een video op hun YouTube kanaal, waarin ze voorspellende keyboards (jawel, het soort dat jij ook op je smartphone hebt) hebben ingezet om maar eens eindelijk goed uit te leggen wat Bitcoin precies is.

Handige prognoses

Een voorspellend keyboard probeert je te helpen met typen en zou je via machine learning beter leren kennen, zodat het kan voorspellen wat je van plan bent te schrijven. Op basis van wat hij over je heeft geleerd, krijg je dan ‘handige’ suggesties zoals “Ik kom Erasmus” wanneer je “Ik kom eraan” probeert te typen.

Populaire vorm van Bitcoin: Wild Richard

Om het hele Bitcoin verhaal uit te leggen, werden de Botnik keyboards getraind met informatie van echte Bitcoin explainers om met hun eigen uitleg te komen. In een vrolijke geïllustreerde video wordt uitgelegd dat om te begrijpen wat Bitcoin is je een willekeurig getal moet kiezen tussen 1 en 30.000 en dat bedrag aan Ethereum moet uitgeven. De video gaat verder met uitleggen dat een populaire vorm van Bitcoin de Wild Richard is en dat naast de vele risico’s cryptocurrency ook een voordeel heeft: je kunt een versie van je toekomstige zelf op de dark net uploaden.

Check ook deze kunstenaar, die geld verdient met Bitcoin QR-codes in zijn street-art.

Reageer op artikel:
LOL: Bitcoin uitgelegd door kunstmatige intelligentie
Sluiten