Tessa Ham
Tessa Ham Froot 9 jul 2018

Bioscoop top 5 week 28: Skyscraper, Disobedience en meer…

Deze week kun je weer de enorme biceps van Dwayne Johnson alias ‘The Rock’ op het grote doek bewonderen. In de actiefilm Skyscraper moet hij zijn familie redden in een wolkenkrabber die in brand staat. Voor welke andere films kun je deze week ook een kaartje kopen? Deze 5 films komen in week 28 in de bioscoop.

Disobedience – 12 juli in de bioscoop

Twee steengoede actrices zijn deze week te zien in de film Disobedience: Rachel McAdams en Rachel Weisz. De laatstgenoemde vertolkt de rol van Ronit, die na de dood van haar vader die rabbijn was, terugkeert naar de besloten orthodox joodse gemeenschap waar ze eigenlijk verbannen is. De twee Rachels worden op elkaar verliefd en dat leidt natuurlijk tot problemen. Het personage van Rachel McAdams (Esti) is getrouwd en bovendien ligt de verliefdheid tussen twee vrouwen nogal gevoelig binnen de streng gelovige gemeenschap.

Skyscraper – 12 juli in de bioscoop

Er gaat geen maand voorbij zonder de enorme biceps van Dwayne ‘The Rock’ Johnson in de bioscoop te zien. Ditmaal speelt hij Will Ford, een voormalige leider van een FBI team dat gijzelingen oplost. Hij houdt zich nu bezig met het beveiligen van wolkenkrabbers. Zoals je van een actiefilm mag verwachten, gaat er iets gruwelijk mis in de wolkenkrabber waar zijn familie zich op dat moment in bevindt. Terwijl hij heldhaftige dingen doet (zoals van een kraan springen), moet hij ook nog zijn naam zuiveren. Want Will wordt beschuldigd van brandstichting. Lang verhaal kort: Skyscraper is een heerlijke actiefilm met een karrenvracht aan clichés uit dit genre. Top.

The Place – 12 juli in de bioscoop

Hoeveel mensen hebben het er daadwerkelijk voor over om hun wensen uit te laten komen? Daar probeert de Italiaanse dramafilm The Place antwoord op te geven. Een mysterieuze man zit dag in dag uit aan hetzelfde tafeltje in de bar The Place. De mensen die aan zijn tafel aansluiten hebben allemaal (soms onmogelijke) wensen. In ruil voor zijn hulp vraagt hij zijn tafelgenoten iets voor hem terug te doen. Sommige van die mensen zijn bereid een hoge prijs te betalen om hun wens te laten uitkomen.

Time Trial – 12 juli in de bioscoop

In filmhuizen en filmtheaters is vanaf 12 juli Time Trial te zien. Een film waar wielrenners blij van worden. Time Trial is namelijk een documentaire over de laatste races van fietser David Millar, tot de Tour de France. Hij werd in 2004 betrapt op doping en wil in de docu een comeback maken als een ‘clean rider’.

Op zoek naar een nieuwe serie om te kijken? Deze 11 Science Fiction series kun je heerlijk bingewatchen.

Show Dogs – 11 juli in de bioscoop

Van de regisseur van The Smurfs en Scooby-Doo verschijnt nu Show Dogs in de bioscoop. Volgens de recensies kun je beter een uur lang naar hondenvideo’s op YouTube kijken. Mocht je toch overwegen om te gaan: in de film moeten politiehond Max en politieman Frank samen undercover bij één van de meest exclusieve hondenshows van Las Vegas.

Reageer op artikel:
Bioscoop top 5 week 28: Skyscraper, Disobedience en meer…
Sluiten