Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 20 nov 2017

Er is een zeldzame plaat van Billy the Kid opgedoken op een rommelmarkt

Zegt de naam William Henry McCarty jou iets? Hij was beter bekend als Billy The Kid. En Billy was niet bepaald een lieverdje. In zijn korte leventje (van 1859 tot 1881) heeft de Amerikaan naam gemaakt als één van de bekendste criminelen uit het Wilde Westen in Amerika.

Billy the Kid werd zelf maar 21 jaar oud: hij werd doodgeschoten door een sheriff – en niet zomaar één. Veel beeldmateriaal van deze boef uit het Westen is er dus niet. Toch is er op een rommelmarkt een zeer zeldzame foto van hem opgedoken:

Hoe zat het nou?

Op de foto hierboven zie je een groepje mannen. Billy the Kid is de tweede van links, en helemaal rechts zie je Pat Garrett. Laatstgenoemde was een vriend van Billy the Kid totdat… Hij sheriff werd. Toen was het gauw gedaan tussen de twee. Sterker nog: als sheriff heeft Pat Garrett Billy the Kid vermoord.

Waardevolle plaat

Volgens Amerikaanse historici is deze foto – waar beide heren op staan – zó bijzonder dat het miljoenen dollars waard is. En dan te bedenken dat Frank Adams het plaatje voor 10 dollar op de kop tikte op een rommelmarkt in 2011.

Flinke winst?

Hoewel de foto een leuk bedrag kan opleveren is Frank Adams niet van plan het te verkopen: “Daar denk ik nu niet aan. Die dag komt misschien nog eens, maar nu nog niet.”

Reageer op artikel:
Er is een zeldzame plaat van Billy the Kid opgedoken op een rommelmarkt
Sluiten