Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 5 mrt 2016

Bijzondere fotoserie: De grenzen tussen Europese landen in beeld

De Nederlandse fotograaf Valerio Vincenzo is op pad gegaan met zijn camera om foto’s te maken van de grenzen tussen de Europese landen. Dit deed hij niet alleen omdat ze prachtig zijn, maar ook om gebieden in een beter daglicht te zetten.

Bij het project – genaamd Borderline, Frontiers of Peace – worden grenzen in beeld gebracht die behoorlijk zijn veranderd sinds het Schengen Akkoord. Wat dat is? Het akkoord is gemaakt om afschaffing van controles aan de gemeenschappelijke grenzen en de instelling van een regeling voor vrij verkeer van alle burgers uit de deelnemende staten, de overige staten van de Europese Gemeenschap en een aantal derde landen te organiseren. Oftewel: bewoners van de lidstaten die het akkoord hebben ondertekend mogen zonde visum de grens over.

26 landen hebben het Schengen Akkoord inmiddels ondertekend en daarmee besloten de grenzen te delen. Hiermee is zo’n 16.500 kilometer aan grensgebied vrijgekomen om te verkennen. Drie keer raden wat Valerio heeft gedaan!

Frankrijk – Duitsland

Polen – Litouwen

Zwitserland – Italië

Duitsland – Polen

Roemenië – Bulgarije

Oostenrijk – Tsjechië

Oostenrijk – Zwitserland – Duitsland

Frankrijk – Zwitserland

Duitsland – Tsjechië

Letland – Estland

Spanje – Frankrijk

Nederland – Duitsland – België

Mocht je hier meer van willen zien neem dan een kijkje op de website van Valerio.

Wist je trouwens dat je niet in heel Europa je duim kan opsteken als teken dat het goed gaat? En heb je deze fantastisch mooie timelapse van ons werelddeel al gezien? Heb je trouwens dit leuke overzicht van hoe andere landen naar Europese landen kijken?

Reageer op artikel:
Bijzondere fotoserie: De grenzen tussen Europese landen in beeld
Sluiten